Bo pewnie dlatego ze x-clean spelnia C3 dlatego tak piszaale eco-clean spelnia C2, a eco-clean plus spelnia norme C1.
Bo pewnie dlatego ze x-clean spelnia C3 dlatego tak piszaale eco-clean spelnia C2, a eco-clean plus spelnia norme C1.
a co to jest ten dpf ?? to raz chłopaki ....
instrukcji do niej nie mam jak mówiłem nie wiem co w niej jest a czego nie mam nie wiem jak mam to sprawdzic ten samochód zgóbiłem wszystko jak go z belig sciagalem wszystkie ksiazki dokumety itd maskara ogólnie i teraz mam głowe i w pizdu roboty z tym ...
---------- Post added at 16:35 ---------- Previous post was at 16:27 ----------
dobra juz wiem co to jest ten dpfa teraz dalej o oleju ...
---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:35 ----------
teraz jak ja mam sprawdzić czy ja mam taki filtr czy nie ?? ot pytanie
Pirat drogowy jak ty to zrobiłeś że masz taka moc czy ja moge tak zrobić ze swoim brumem tylko ze ja mam tą 120KM tez 2007r
Panowie, a ja niestety mam taki problm od dzisiaj... jak odpalę samochód to piszę żebym wymianił olej i miga na komputerze znaczek od oleju, po paru minutach znika...tydzien temu wymieniłem olej i jak zapalam samochód to pokazuj stan oleju na FULL, co jest grane? bo zaczynam sie juz irytować...
Ergh...![]()
Przemo8, przecież cały ten temat jest dokładnie o tym!!!
Nie skasowałeś poziomu degradacji oleju przy wymianie. ELM327 + FES (w pełnej wersji) i do roboty.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
sorki, przeczytałem tylko ostatni post, teraz resztę i widze co jest grane. dzieki![]()
Jak to jest z tą inspekcją olejową ?
Czy bez podłączenia do kompa można sprawdzić ile jeszcze zostało do przeglądu czy nie ma czegoś takiego ?
Co do oleju to tak. Meżesz zobaczyć w jakim stanie jest olej. Odczytujesz to we wstaźniku degradacji oleju w FES, liczonego od 100%(super)do 0%(do wymiany). Stan ten liczony pewnie wg jakiegoś wzoru: przejazdów/średnich i wypalań dpf(od tego olej najbardziej się degraduje bo się rozcieńcza). Co do licznika od przeglądu do przeglądu to klasycznie u mnie wbiło interwał 30tys km. Po takim dystansie zaśpiewa, że chce na przegląd.
Czyli trzeba się podpiąć do FESa.
Odgrzewam kotleta, będę zmieniał oliwe, fesa pełnego już mam, więc wyzerować muszę stopień degradacji oleju i co jeszcze? I gdzie tego szukać w fesie? tam gdzie pokazuje ilość % się kasuje to jakoś?
Pozdrawiam serdecznie