Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 176

Temat: Antena GPS, telefonu i radia w AR 159

Użytkownik Maniak resoraków Avatar marqo
    Mieszka w
    Grodzisk Maz.
    Auto
    AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 08'2007

Domyślnie

Od pewnego czasu rownież u mnie zaczęło słabo działać pasmo FM. Korzystając z dzisiejszej pogody i ze auto stało w garażu postanowiłem sprawdzić jak u mnie z anteną. Mam conectnav z 2007 i do anteny podpięte są trzy przewody. Nasadka 22 i antena bez problemu została wykręcona. W moim przypadku plastikowa osłona jest przykręcona czterema wkrętami, problem był jedynie w tym ze były one zalepione jakimś ustrojstwem. Udało mi sie to wydłubać i o dziwo w środku bylo nawet czysto. Przeczyscilem wszystko, zwłaszcza połączenie pomiędzy płytką a metalowym uchwytem w który wkręcana jest antena. Po złożeniu wszystkiego w całość i zamontowaniu na dachu odbiór FM poprawił sie. Co prawda nie miałem jeszcze okazji przetestować w trasie, ale wczesniej w garażu szumiało a teraz jest odbiór

La bellezza non basta

10% zniżki dla alfaholików - szczegóły w dziale RABATY

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

po wymianie na nową podstawy anteny potrzebuję nowych spinek (i gniazd do nich) do elementu pomiędzy podsufitką i klapą bagażnika (SW).

ma ktoś pojęcie gdzie można coś takiego dostać, ewentualnie czy ktoś ma na sprzedaż. Po całym grzebaniu została mi stara podstawa anteny (na zdjęciach).

Przed wymianą niewiele ściągała. Po wyjęciu i rozkręceniu w środku rzeczywiście było dużo nalotu, który wyczyściłem. Po podłączeniu na próbę wydaje mi się, że działa o wiele lepiej. Niestety było to podłączenie tylko w garażu (bez jazdy), więc nie wiem czy działa na 100%. Fakt faktem, że nawet w garażu zaczęło odbierać mnóstwo stacji, których przed czyszczeniem nie było. Gdyby był ktoś zainteresowany to mogę sprzedać starą podstawę - oczywiście gdyby nie działała przyjmę. Przy okazji wymiany uspokoiłem się, że automatyczne dostrajanie (AF) działa. AF można wyłączyć tylko z falami lokalnymi. Teraz wiem, że AF jest zawsze włączone i jedyna opcja jest taka, że w przypadku fal lokalnych można to wyłączyć.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Element podsufitki.jpg
Wyświetleń:	930
Rozmiar:	71.9 KB
ID:	162379   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Otwór w dachu.jpg
Wyświetleń:	972
Rozmiar:	50.1 KB
ID:	162380   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Spinka widok z boku.jpg
Wyświetleń:	945
Rozmiar:	76.3 KB
ID:	162381   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	WP_20150404_001.jpg
Wyświetleń:	998
Rozmiar:	78.3 KB
ID:	162382   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	WP_20150404_002.jpg
Wyświetleń:	917
Rozmiar:	54.3 KB
ID:	162383  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	WP_20150404_003.jpg
Wyświetleń:	986
Rozmiar:	81.9 KB
ID:	162384  

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 SW 1.9 150KM

Domyślnie

Spinki: http://autosklep24.pl/pl/p/Zaczep-tapicerski-FIAT/15743

gniazda: http://autosklep24.pl/pl/p/Zaczep-tapicerski/15707

Kupowałem u nich stacjonarne więc mogłem pomacać przed zakupem, ale prawie na pewno to te.
    Co ciekawe eper ci nie pomoże w doborze i szukaniu numerów, bo wg niego te spinki to integralna część podsufitki :/

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Witam
    Mam podobny problem ze wzmacniaczem w antenie, okazało się że po rozebraniu jest tam sporo nalotu, jakby brak było jakiejkolwiek uszczelki lub izolacji przed wilgocią.
    Niestety po czyszczeniu płytki okazało się że parę elementów jest uszkodzonych lub jest ich brak...
    GPS zadziałał może dwa razu i teraz też nic...
    Pytanie, czy jest ktoś kto zmieniał swoja antenę na inną i stara jest mu zbyteczna ?
    Jak coś to proszę na priv wiadomość..
    Antenka jest taka sama jak kolegi jacool.n, również z trzema przewodami.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Częstochowa - okolice
    Auto
    AR 159 SW 2,4 JTDm 2006, AR GTV 1,8 TS 1999

Domyślnie

Witam,
    Wymieniłem taką antenę (trójfunkcyjną) jakieś dwa miesiące temu - zakup z alledrogo.
    Poszukaj również w ogłoszeniach od Cromy i Stilo (i Bravo chyba też) - ja kupiłem od Stilo, jest taka sama i działa ok! A kosztowała o połowę taniej.
    Rafał

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Cześć, ktoś się orientuje i może podać jaka jest średnica otworu antenowego w dachu, ewentualnie średnica gwintu anteny jeśli ktoś ma wyjętą? Dodam, że ja mam podstawową wersję anteny jeśli ma to jakieś znaczenie związane z otworem.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 SW TI 2.0 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    Cześć, ktoś się orientuje i może podać jaka jest średnica otworu antenowego w dachu, ewentualnie średnica gwintu anteny jeśli ktoś ma wyjętą? Dodam, że ja mam podstawową wersję anteny jeśli ma to jakieś znaczenie związane z otworem.
    Kolego oryginalna antena taka jak na zdjeciach w postach wyzej ma 14 mm srednicy

Użytkownik Znawca Avatar Luck
    Mieszka w
    KRA KNS
    Auto
    AR9 1,8 MPI LPG + Julka 1,4 TB

Domyślnie

Serdeczne Dzieki Tak czy siak pewnie lepiej sprawdzić jak jest u mnie. Planuje w to miejsce wrzucić zupełnie coś innego i nie wiem czy podejdzie pod otwór czy trzeba by go powiększać a nie chciałbym ingerować w metal w sensie nadpalać wiertłem bo później korozja mogłaby wcześniej się pojawić niż powinna.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Forumowicze a nie orientuje się ktoś z Was czy można kupić sam kabel do GPSa fabrycznego ? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 16V Q-Tronic 2009 Distinctive

Domyślnie

U mnie wystąpił podobny problem z zasięgiem radia FM - nawet w mieście czasem zdarza się, że szumi.
    Udało mi się zdemontować antenę z dachu, jednak nie udało mi się odkręcić dwóch śrubek z przodu anteny (po kilku próbach zrobiły się okrągłe) - macie jakieś pomysły jak to ruszyć?
    Jak uda się odkręcić będę musiał zastąpić wkrętami - można je dostać w normalnym sklepie czy tylko ASO?
    Myśleliście nad jakimś zabezpieczeniem tej elektroniki przez np. lakierowanie lakierem izolacyjnym lub powłoką izolacyjną?
    Jeszcze jedno pytanie: czy bat od anteny jakoś się demontuje (odkręca)?