Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Temat: Bose

Użytkownik Rowerzysta Avatar berez
    Mieszka w
    SMI
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V 2008r. (Mod: 180KM, 400Nm)

Domyślnie

Pisałem już oo tym w tym temacie, ale niestety przez moją nieuwagę zamieściłem post w złym dziale (moderator albo nie zauważył moich 2 próśb o przeniesienie, albo mu się nie chce) dlatego Podepnę się tutaj. Gdzie dokładnie w Berlinie jest przeznaczone miejsce na Subwoofera? Czy jeśli go nie mam, można coś standardowego tam wsadzić? Czy wiązka kabli mimo braku suba jest zawsze obecna?

Użytkownik Ogier Avatar Fisz
    Mieszka w
    Dęblin/Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Mam w swojej 159 system Bose z telefonem i navi. Aczkolwiek w ustawieniach audio nie wszystkie opcje są aktywne, np: Equalizer, czy Loudness. Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Nie wiem jak w 159, ale w GT funkcja Loudness działa jedynie przy standardowym nagłosnieniu, przy Bose jest ona wyłączona. Może tak samo jest w 159...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał berez Zobacz post
    Pisałem już oo tym w tym temacie, ale niestety przez moją nieuwagę zamieściłem post w złym dziale (moderator albo nie zauważył moich 2 próśb o przeniesienie, albo mu się nie chce) dlatego Podepnę się tutaj. Gdzie dokładnie w Berlinie jest przeznaczone miejsce na Subwoofera? Czy jeśli go nie mam, można coś standardowego tam wsadzić? Czy wiązka kabli mimo braku suba jest zawsze obecna?
    Z tego co się orientuję to sub jest montowany w półce tylnej a cały głośnik z obudową wchodzi w przestrzeń bagażnika (od góry) co w efekcie zmniejsza jeszcze bardziej i tak już niewielki otwór załadunkowy.
    Born to be wild.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Z tego co się orientuję to sub jest montowany w półce tylnej a cały głośnik z obudową wchodzi w przestrzeń bagażnika (od góry) co w efekcie zmniejsza jeszcze bardziej i tak już niewielki otwór załadunkowy.
    Dokładnie tak jest, ale otwór załadunkowy się przez to nie zmniejsza.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Ja mam tez napis tylko na subwooferze / wzmacniaczu na tylnej polce. Wyglada to jak na zdjeciu. Jak otworzy sie bagaznik to widac na gorze wzmacniacz i sub - jest dosyc spory (troche ogranicza to mozliwosci bagaznika (przez co np nie da rady polozyc dwoch kol jedno na drugim), ale cos za cos.
    Moze jest tak jak ktos napisal ze pozniej zrezygnowali z umieszczania znaczku Bose na kazdym glosniku (np w ex147 mialem na kazdym glosniczku napis Bose).
    Z doswiadczenia powiem ze mam porownanie systemu w 159:
    1) bez bose
    2) Bose na fabrycznym radiu/navi
    3) Bose z niefabrycznym kombajnem z mozliwosciami zaawansowanej regulacji parametrow kazdego glosnika, rozmieszczenia zrodla dzwieku i equalizerem

O ile Bose gra lepiej (przede wszystkim czysciej nawet na max ustawieniach nie ma znieksztalcen) niz podstawowe audio z pkt 1), o tyle w polaczeniu z jakims dobrym sprzetem gra o niebo lepiej niz z fabrycznym radiem.

Mam pewne doswiadczenia z racji hobby i poniekad 2 profesji (dj) wiec czesto w aucie odsluchuje sety / kawalki muzyczne o niskim stopniu kompresji mp3 320 lub wav i Bose daje rade.
    Fajnie tez slychac koncerty w efekcie przestrzennym.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AlfaTIBose.JPG
Wyświetleń:	690
Rozmiar:	193.0 KB
ID:	38495  
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 07-11-2011 o 11:00

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Ja u siebie mam naklejki z napisem Bose na tylnych "głośnikach" przy popielniczkach pasażera.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Abidibi: u siebie tzn w 159 ? czy w GT ? bo pytanie dotyczylo 159. Z tego co widac po wypowiedziach to w kazdym modelu Bose jest oznakowane troche inaczej. Z tego wychodzi ze w 159 tylko sub jest opisany ew pod koniec byl.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Abidibi: u siebie tzn w 159 ? czy w GT ?
    W GT specjalnie wyraziłem swoją opinię dla porównania. Myslałem, że może mieć to jakieś znaczenie

Użytkownik Świeżak Avatar ŁukaszKG
    Mieszka w
    Grzybowo k. Kołobrzegu
    Auto
    Alfa Romeo 159. 1.9 JTD.

Domyślnie

Chłopaki...
    Mam w planach poprawić standardowy system audio w alfie. Ostatnio wpadłem na pomysł aby zakupić jakieś markowe radio i do tego dorobić zestaw Bose. Jest jeszcze pomysł żeby samemu poprawić cały system ale nie sądzę żebym zmieścił się w takim samym budżecie. Warto inwestować w BOSE?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    brak

Domyślnie

Zależy kto co lubi. Jedni narzekają inni, chwalą. Ja wrzuciłem bose bo zależało mi na fabrycznym wyglądzie i nie zagracaniu bagaznika skrzyniami od woofera. Dla mnie dźwięk jest ok, brakuje mi tylko trochę głębi głośnika basowego. Poza tym za cene uzywanego bose jestes w stanie skompletować lepszy zestaw audio do auta.