Podobno w 2008 odchudzili całość o 50kg - sprawdzę gdzieś na złomie
W ogóle to się pochwalę, że mam za sobą już 2 baki w 159 3.2 ti Q4 Q-tronic. Spalanie w trasie wygląda tak, że bierzesz to co masz na liczniku i ucinasz ostatnią cyfrę --> jedziesz 130 jest 13, 180 jest 18W mieście jeszcze dokładnie nie wiem ale około 20 wychodzi... cóż - tak jak pisałem wcześniej liczyłem się z tym
![]()
20L po mieście to trochę za dużo chyba. U mnie aż takiego spalania nie ma. Średnio mam ok 15L. Z tym że ja mam manuala. Automat chyba nie może robić aż takiej różnicy?
Automat może trochę więcej brać. U mnie na manualu przy krótkich odcinkach potrafi wyskoczyć na 19. Przy dłuższym mieście spada do 16.
W trasie wychodzi mi ok 11.2. Zazwyczaj z tylko krótką jazdą autostradami albo bez autostrad.
A jak u Was ze zużyciem oleju?
Witajcie,
podgrzewam temat ponieważ pojawiła mi sie możliwość zakupu za granica z pierwszej ręki 3,2 JTS Q4 w manualu z przebiegiem 138 tys - udokumentowany. Trochę przerażają mnie koszty eksploatacji bo jeżdzę sporo a z drugiej strony kusi ta moc i dźwięk v6- tki. Jaka jest rozsądna cena za rocznik 2007 tak jak napisałem w bardzo dobrym stanie?
Wiesz, ile ten silnik pali i że gazu tak łatwo (tanio) nie założysz?
Za granicą z reguły są auta z pewnym przebiegiem i historią, dlatego cena może być wyższa niż w PL. Cena zależy też od wyposażenia. Strzelam 35-40 tyś zł.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów