Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Temat: Opony letnie na 2011

Roman156
    Gość

Domyślnie

Polecam, jezdze na tym

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:42 ----------

Gdzies mi cytat zjadlo.
    Cytat Napisał epion Zobacz post
    Też planuje kupić na ten sezon nowe letniawki, moje oko zawiesiło sie ostatnio nad Dunlopami SP Sport MAXX, możecie coś o tych oponach powiedzieć? czy w tej cenie lepiej wybrać coś innego?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie Yokohama ADVAN Sport V103

OK, to i ja się przyłączę

http://www.opony.com/opona/yokohama-advan-sport-v103

Jakieś przeciw wobec tej oponki? Ktoś użytkuje? Rozmiar będzie 235/40/19.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

40....masakra) kolego, dbaj o swój kręgosłup, bo za kilkanaście lat możesz być niezle pokręcony. 40 to nie są profile na polskie drogi.
    A z opon polecam Bridgestone Turanza. Rewelacja.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    40....masakra) kolego, dbaj o swój kręgosłup, bo za kilkanaście lat możesz być niezle pokręcony.
    W świetle powyższego zapomniałem dodać - dziękuję za słowa troski etc., ale o kręgosłup i generalnie o swoje zdrowie dbam, wiem na co się piszę i wiem gdzie i na jaką jazdę mogę sobie pozwolić z taką lacią (tak samo kiedy w 156 jeździłem na 17 które wszyscy odradzali, bo polskie drogi, bo to i tamto i jeszcze cos innego) Dziękuję również za wszystkie sugestie co do innych modeli, jednak pytanko dotyczy konkretnej Yokohamy, a nie Dębicy, Bridgestone'a czy Pirelli.

Ktoś miał do czynienia z tą oponą (nieważne w jakim rozmiarze)?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Roman156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    W świetle powyższego zapomniałem dodać - dziękuję za słowa troski etc., ale o kręgosłup i generalnie o swoje zdrowie dbam, wiem na co się piszę i wiem gdzie i na jaką jazdę mogę sobie pozwolić z taką lacią (tak samo kiedy w 156 jeździłem na 17 które wszyscy odradzali, bo polskie drogi, bo to i tamto i jeszcze cos innego) Dziękuję również za wszystkie sugestie co do innych modeli, jednak pytanko dotyczy konkretnej Yokohamy, a nie Dębicy, Bridgestone'a czy Pirelli.

Ktoś miał do czynienia z tą oponą (nieważne w jakim rozmiarze)?
    Prezes u mnie jezdzi Rozmiar 245/45R18 na Oplu Insigni i sobie chwali. ANN tez wypowiadala sie pare postow wczesniej o takich oponach.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    MPK

Domyślnie

Co do Uniroyali: Na Rainsport przelatalem 2,5 sezonu i bylem zachwycony. W nosie mam szum na suchej nawierzchni! Na cieplym asfalcie fajnie kleily, ale bajka zaczynala sie dopiero na zalanej woda nawierzchni - te opony wypluwaly sciany wody za soba! Specjalnie pakowalem sie we wszystkie napotkane wieksze kaluze
    Jak zaczynalo solidnie lac i wszyscy zwalniali ja nie odczuwalem prawie zadnej roznicy w prowadzeniu.
    Niestety pozniej Uniroyal postanowil cos ulepszyc i zrobili Rainsport 2 - to juz nie ta sama opona! One maja miekki bark, sciaraja sie szybciej i juz nie dzialaja tak fajnie na mokrym :/ Wiec nie zawsze postep idzie w dobra strone

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Yokohama ADVAN Sport V103
    Ja na tym jeżdżę. 225/45/R17/

Co do opony to jest twardsza niż inne ( z tego co wiem ma jakoś boki wzmacnianie) i jest to mocno odczuwalne.
    Poniżej temp 12stopni i jak jest zimna zaczyna się ślizgać przy ostrych startach, ale to wrażenia z mojej belli.

Po dogrzaniu daję jej 10/10 po prostu rewelacja.

Na dzień dzisiejszy żałuję trochę, że nie wziąłem Toyo Proxes T1R - bo to guma najlepsza moim zdaniem. Nie występuje w niej to co w Yokohamie na zimno i lepiej wybiera na mokrym.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Obie belle śmigają na Dunlopach SP1 Sport.
    Miękka, cicha, dobrze wybiera wszędobylskie dziury.
    Bieżnik asymetryczny, na wodzie sobie świetnie radzi, na suchym bardzo dobry, tylko ponieważ nieco miękki, to nieco szybciej popiskuje.

Polecam.

Andyy
    Gość

Domyślnie

Kolego Xenocyd jaki miałeś rozmiar tych Uniroyal Rainsport 1? Bo oponka wygląda fajnie, ma dobrą opinię i chciałem taką kupić ale nigdzie nie mogę dostać rozmiaru 205/55 R16 (Może nie były w tym rozmiarze robione).

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

1 już chyba nie robią po prostu