OK, to i ja się przyłączę![]()
http://www.opony.com/opona/yokohama-advan-sport-v103
Jakieś przeciw wobec tej oponki? Ktoś użytkuje? Rozmiar będzie 235/40/19.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
40....masakra) kolego, dbaj o swój kręgosłup, bo za kilkanaście lat możesz być niezle pokręcony. 40 to nie są profile na polskie drogi.
A z opon polecam Bridgestone Turanza. Rewelacja.
W świetle powyższego zapomniałem dodać - dziękuję za słowa troski etc., ale o kręgosłup i generalnie o swoje zdrowie dbam, wiem na co się piszę i wiem gdzie i na jaką jazdę mogę sobie pozwolić z taką lacią (tak samo kiedy w 156 jeździłem na 17 które wszyscy odradzali, bo polskie drogi, bo to i tamto i jeszcze cos innego) Dziękuję również za wszystkie sugestie co do innych modeli, jednak pytanko dotyczy konkretnej Yokohamy, a nie Dębicy, Bridgestone'a czy Pirelli.
Ktoś miał do czynienia z tą oponą (nieważne w jakim rozmiarze)?![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Co do Uniroyali: Na Rainsport przelatalem 2,5 sezonu i bylem zachwycony. W nosie mam szum na suchej nawierzchni! Na cieplym asfalcie fajnie kleily, ale bajka zaczynala sie dopiero na zalanej woda nawierzchni - te opony wypluwaly sciany wody za soba! Specjalnie pakowalem sie we wszystkie napotkane wieksze kaluze![]()
Jak zaczynalo solidnie lac i wszyscy zwalniali ja nie odczuwalem prawie zadnej roznicy w prowadzeniu.
Niestety pozniej Uniroyal postanowil cos ulepszyc i zrobili Rainsport 2 - to juz nie ta sama opona! One maja miekki bark, sciaraja sie szybciej i juz nie dzialaja tak fajnie na mokrym :/ Wiec nie zawsze postep idzie w dobra strone![]()
Yokohama ADVAN Sport V103
Ja na tym jeżdżę. 225/45/R17/
Co do opony to jest twardsza niż inne ( z tego co wiem ma jakoś boki wzmacnianie) i jest to mocno odczuwalne.
Poniżej temp 12stopni i jak jest zimna zaczyna się ślizgać przy ostrych startach, ale to wrażenia z mojej belli.
Po dogrzaniu daję jej 10/10 po prostu rewelacja.
Na dzień dzisiejszy żałuję trochę, że nie wziąłem Toyo Proxes T1R - bo to guma najlepsza moim zdaniem. Nie występuje w niej to co w Yokohamie na zimno i lepiej wybiera na mokrym.
Obie belle śmigają na Dunlopach SP1 Sport.
Miękka, cicha, dobrze wybiera wszędobylskie dziury.
Bieżnik asymetryczny, na wodzie sobie świetnie radzi, na suchym bardzo dobry, tylko ponieważ nieco miękki, to nieco szybciej popiskuje.
Polecam.
Kolego Xenocyd jaki miałeś rozmiar tych Uniroyal Rainsport 1? Bo oponka wygląda fajnie, ma dobrą opinię i chciałem taką kupić ale nigdzie nie mogę dostać rozmiaru 205/55 R16 (Może nie były w tym rozmiarze robione).