Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Temat: radio do 500 pln

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt...244&c=190&f=20

provokator poczytaj sobie i moze to ci troche rozjasni

lesio te lexusy maja wzmacniacz

tomkap
    Gość

Domyślnie

Ciekawa oraz fachowa lektura trzeba przyznać.Temat mozna śmiało zamknąć.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał bladx
    lesio te lexusy maja wzmacniacz
    Nie Lexusy z początku produkcji nie maja wzmacniacza, wtedy montowano system 8 głośnikowy, bez subwoofera. Wiem bo w stanach takim jeździłem dość długo.

djnero
    Gość

Domyślnie

ja jestem zdania że odsłuch chociaż by i w media jeżeli nie ma w pobliżu żadnego sklepu CA jest potrzebny - na pewno lepszy niż kupowanie bo się podobają zdjęcia w necie lub bo pisze co to radio nie ma. Poczytaj jakieś fora CA i często są tam ludzie osłuchani i napweno po przeczytaniu kilkanastu postów - kilkudziesięciu o radiach coś ci się rozjaśni, następnie wybierz sobie kilka modeli i na nich się koncentruj odsłuchując w sklepie.

NIGDY NIE KUPUJ W CIEMNO bez odsłuchu. Jeden lubi to inny tamto.

Oczywiście podpisuję się do tego że potrzeba wzmacniacz żeby jakiś zestaw głośników pokazał co potrafi. Radio mając w porywach do 20W w RMS - w porywach !! nie da rady uciągnąć żadnych lepszych głośników.

pawelek nie zapomnij przy okazji wymienić okablowania do głośników przy ich zmianie bo te fabryczne to straszna cienizna.

bladx widzę że idziesz w dobrym kierunku gratuluję wyboru wzmaka (chociaż dla mnie glow gra jakoś bardziej zacnie). No i widzę że przody wymienisz na coś porządnego Posłuchaj jeszcze PB 2XL-6C - ale chociaż posłuchaj. Miałem okazje słyszeć połączenie twojego wzmaka + Alpine radyjko + właśnie te PB ale bez suba i powiem że grały naprawdę ładnie jak za tą kase - pokazują co potrafią. Ale morelki wiadomo ... miodzio

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Swietokrzyskie

Domyślnie

djnero przeczytalem caly watek elektrodzie. .
    Jesli chodzi o Dego to jest marka nalezaca bezposrednio do fabryki i dlatego w nieduzych pieniadzacz mamy dobre glosniki. Te 100 Rms w Sp-650 moze byc juz za duzo dla RM.
    PB przy tej jakosci klockow juz chyba troche za niska klasa.
    Odsluchaj tych glosnikow pod RM i wtedy dokonaj wyboru.

djnero
    Gość

Domyślnie

właśnie tego się obawiam że może okazać się za słaby do tych dego i jeszcze rozmyślam nad U.S.Amps XT-1600.4 - temu na pewno mocy nie braknie a stare klocki naprawdę dawały rade.

Nie miałem okazji słuchać ani tego wzmaka ani tych dego i będę się musiał wybrać do Essy na jakieś odsłuchy. Myśle też nad jakimiś Focalami

cysio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    Proponuje radio Safari tylko on nie ma CD :mrgreen:
    Ty jak zwykle byle coś powiedzieć i szydzić z innych, schodzisz na psy.

cysio
    Gość

Domyślnie

Ja miałem wcześniej Clariona i po przesłuchaniu innych modeli kupiłem znów Clariona.

Kilka dni temu kupiłem model DXZ379 na allegro za 389zł, tyle chciałem wydać bo dla mnie wystarczy. Radio gra rewelacyjnie, słuchałem dla porównania Alpine i nie wypadł tak dobrze. Clarion ma 2 podświetlenia, z możeliwością zmiany - zielony lub pomarańczowy. Zielony rózni się trochę o tych w zegarach ale jest OK. Również pomarańcz pasuje pod kolor wskazówek. Radio ma możliwośc regulacji kontrastu podświetlenia. Powtarzam - gra rewelacyjnie a w tej cenie nie kupisz nic lepszego, zapewniam. Przemyśl ten model. Jedyny mankament to panel winda, który dość ciężko się wkłada, ale powoli dochodzę do wprawy. Jakby co to pisz na PW.

http://www.allegro.pl/item314447941_314447941.html

Dodam tylko, że ten Clarion w Media stoi za około 540zł.

provokator
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał djnero
    Oczywiście podpisuję się do tego że potrzeba wzmacniacz żeby jakiś zestaw głośników pokazał co potrafi. Radio mając w porywach do 20W w RMS - w porywach !! nie da rady uciągnąć żadnych lepszych głośników.
    no z tym się zgadzam moja wypowiedź dotyczyła głownie tego że nie ma sensu montować wzmacniacza do głośników typu allegro za 30zł z dużą naklejką 1000W )
    Jeśli chodzi o sprzęt z wyższych półek to wzmacniacz jak najbardziej dużo wnosi i samo radyjko nie uciągnie takich głośników - w szczególności niskotonowych
    pzdr

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Wzmacniacze, instalacje to wszystko kosztuje, a kolega pytał o dobre radio do 500zł.
    Oto moja propozycja: Pioneer DEH-4000 UB
    Czyli:
    Cytat Napisał provokator
    http://www.norauto.pl/gazetka.php?strona=2
    strony 8-9 do 500zł to jest tylko jeden "pajonier" z USB)
    alpine 800zł więc poza zasięgiem
    Tylko że na necie kupisz tego Pioneer'a za 407zł z przesyłką (stówka w kieszeni zostaje :mrgreen: ). Kupiłem, zainstalowałem, polecam.
    Wyświetlacz mały, ale mi zależało na dźwięku i możliwości podpięcia pendrive'a USB.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.