Filtr + laweta jakieś 2500
skrzynia 25000
teraz ma 34000 i cały czas coś mu jest niby nic ale już mam trochę dosyć jeździ super ale te pierdoły....
Filtr + laweta jakieś 2500
skrzynia 25000
teraz ma 34000 i cały czas coś mu jest niby nic ale już mam trochę dosyć jeździ super ale te pierdoły....
Czyli jest nas więcej.
Mnie w salonie namawiano na Julkę, ale nie mam 20 000 zł aby dopłacić i mieć znów nowy samochód.
Nie unikam spotów, ale mało kiedy bywam w Bydgoszczy, teraz akurat były święta to byłam dłużej niż dwa dni. Do Squadracorse mogę się zapisać,ale mój udział będzie znikomy, więc chyba nie ma sensu zawracać głowy.
Nie wiem kiedy teraz będę w mieście nad Wisłą i Brdą, ale wiedz jedno nie czuję się Warszawianką mimo, że mieszkam to długo.
Co do kawy...dziękuję za zaproszenie, może będzie jeszcze okazja![]()
To cały czas jest włoska jakość :-) Po przyjeździe do Polski każdy samochód powinien być w polskim serwisie podokrecany. Jakby montowali Alfy w Polsce, wartość i jakość marki by wzrosła. Naszczescie jest gwarancja, więc przy odrobinie wyrozumiałości :-) można stać się użytkownikiem niezawodnego auta. Po 90kkm mogę powiedzieć, że raz wymieniona część już się nie zepsuła. mam też nową Fiestę z najmocniejszym dieslem. Faktycznie nie trapią go żadne przypadłości znane z Mito, jakość montażu jest wysoka, ale jest to zwykłe wozidło. 0 emocji, 0 radości.
Rocznik 2008. Przebieg 40 000 km.
Auto nie miało nigdy żadnej awarii. Jedynie wymiana oleju, filtrów, jakiś pierdół w zawieszeniu, nie pamiętam co to było. Jedynie co mnie najbardziej denerwuje to odpryski na lakierze, ale naprawdę nikomu nie chce się jechać do serwisu także pewnie kiedyć Pan Miecio pomaluje i będzie git. Jestem przerażony wpisami koleżanki, która nie może uporać się z usterkami. Ja bym się od razu grata pozbył. Lub olać ASO i jechać do innych ekspertów, chrzanić gwarancję. Dzięki Bogu jestem zadowolony ze swojego MiTo.
Lakier faktycznie nie należy do najtrwalszych, jedynie zostaje polerka profesjonalna raz na 2 lata
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Lustraki, nie daj się namówić na sprzedaż samochodu.
W twojej sytuacji rozważył bym tylko przedłużenie gwarancji ale to też nie bezwzględnie. Może lepiej będzie wydać te pieniądze na dobrego mechanika który należycie wykona swoją pracę w przypadku ewentualnej awarii. W przypadku nowego samochodu pojęcie "trefnego" jest nietrafione, dotyczy ono samochódów używanych z mocno cofniętym przebiegiem lub po innych przygodach które wróża duże wydatki serwisowe.
Ciebie dotykają przypadkowe awarie ale szansa, że będą się powtarzać jak tama samo duża jak w innych egzemplarzach tego modelu.A Mito nie jest ponadprzeciętnie awaryjne co potwierdzają opinie innych użytkowników na naszym forum.
Masz prawie nowy samochód z małym przebiegiem i na co go wymienisz? Jeśli na inny nowy to stracisz dużo pieniędzy a na używany to na pewno będzie w gorszym stanie niż twój.
Skandalem jest fakt , że Aso w Bydgoszczy dodatkowo wystawia Twoją cierpliwość na taką próbę i dodatkowo psuje opinie o marce.