Nie mam, żadnego masełka pod korkiem. Jutro pojadę do innego warsztatu, bo mi sie to wszystko nie podoba...ale przegrzanie silnika skutkowało by raczej spadkiem mocy.
Nie mam, żadnego masełka pod korkiem. Jutro pojadę do innego warsztatu, bo mi sie to wszystko nie podoba...ale przegrzanie silnika skutkowało by raczej spadkiem mocy.
U mnie spadku mocy tez nie było nawet moge stwierdzić,że wręcz przeciwnie raz wracałem z Dublina z lotniska do domu do Dungannon trasa liczyła 200mil w pierwszą strone jechałem w miare spokojnie w druga pociskałem już konkretnie bo samolot był opózniony 2h i 150km zrobiłem w godzinke z 5-cioma osobami na pokładzie także silnik dostał troche po dupie. Ale po tym przegonieniu silnik był dużo żwawszy lepiej reagował na pedał gazu dopiero po jakichś 3 tyg. zaczął przydymiać i to momentami konkretnie.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Narazie postanowione, że zimę przejeżdże, a na wiosnę zrobię uszczelniacze i pierscienie. Dzieki za zaangażowanie i wszytskie rady.
Zapytam Cię FerraEnzo czy czasami teraz, gdy nastały zimniejsze dni Ci nie kopci?
Bo ja mam taki problem, że kopci mi na biało tylko jak jest zimno, w cieplejsze dni w ogóle nie widać żadnego dymienia.
Dotąd żarło mi olej nieźle, przesiadłem się z Mobila 2000 na Valvolina MaxLife 10w40 i już około 2 tyg jeżdże po wymianie i oleju jest max.
Dlatego do tej pory myślałem, że kopci właśnie przez ten pobierany olej.
Teraz pytanie, dlaczego to cholerstwo kopci mimo wszystko?TS 105KM
jak jest zimno to cały czas, nawet na rozgrzanym silniku
temperatura teraz wzrosła to nic nie kopci a chciałem filmik nagrać :p
jeszcze dodam, że jakiejś chmury nie zostawiam za sobą, a jedynie na postoju widać jak kopci, co nie zmienia faktu, że jest tego trochę przy zerowych temperaturach
Mi kopci też na biało. i w cieplejsze dni i w zimniejsze. Tak jak temp spadła do ok 10/12 stopni to wtedy był ten dymek zauważalny. Moim zdaniem nasze silniki spalają ten olej i tyle. Ja też patrze na inne auta i zauważyłem, żę wszystkie fiaty, wiekszość francuzów też kopcą, a niemieckie auta jakoś rano w korku nie dymiąJa remont odłożyłem na wiosnę, bo chce zrobić to pożądnie.
ja rano jak stoje na przystanku autobusowym jak oddycham też kopce na biało....
może to uszczelka pod głowicą albo pierścienie?
a tak poważnie....jeżeli leci biały dymek zimą to jest to nic innego niż para wodna spowodowana różnicą temperatur...
Bella Machina..........moja miłość