Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Temat: Miska olejowa do wymiany - coś zastępczego?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Na 7 mi się nie udało. Bubu321 opisał jak to trzeba zrobić na paltformie 64-bit.

http://www.forum.alfaholicy.org/147_..._pl_64bit.html

Dlatego zaadoptowałam laptopa z XP do tych celów. Na XP brałam sterowniki z katalogu Fiat USB. Może w weekend spróbuję z tą wirtualną maszyną, jak się uda to napiszę. Wolałabym to mieć na 7. Ale nie wiem co z tego wyjdzie - wirtualna maszyna jest mi obca. A jak Tobie się uda do Ty napisz.

Sądzę, że dla 7 będą te same sterowniki z katalogu win 7. Musisz spróbować, bo ja nie uruchomiłam programu pod 7, więc nie wiem jak będzie działał kabel, ale bubu321 mi wcześniej pisał, że o takim oznaczeniu jak ten co podałeś mam kupić.

Alfadiag zassać – masz na PW Generowanie keya w XP jest opisane w pliku txt.. Ja korzystałam z wersji 3.3.1 Na 7 – to też się trzeba barować z VM.
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_...adiag-106.html

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Potrzebuję Ciebie csharp.

– Tobie wypada zapłon na trzech cylindrach – chciałam zobaczyć jak reagują Twoje lambdy na taki stan (jak go adaptują), bo w tym układzie skoro wymieniłeś świece i nic - pewnie jest zjawiskiem wtórnym spowodowanym zaburzonym składem mieszanki paliwo/powietrze, zwłaszcza, że kopci lekko.

Podaj proszę wyniki – najpierw rób dla jałowego bez dotykania gazu wczesniej, potem zrób jedno wejście z przepustnicą otwartą w pozycji pośredniej (3000 rpm) i natycmiast puść pedał gazu, a potem do odcięcia przy całkowicie otwartej przepustnicy i natychmiast puść gaz
    Potrzebuję znać Twoje parametry:
    - lambda multiplicative factor, lambda additive factor, lambda correction factor, engine speed.
    - engine speed, air mas flow, butterfly, i ten parametr od czujnika ciśnienia paliwa coś fuel pressure – nie pamiętam – choćby na mój mail, jeśli chcesz poza forum.

Proszę