Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Temat: Ciężko chodzi sprzegło

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

jesli wszystko z osprzetu sterujacego sprzegłem jest ok, a widze ze wczesnij to sprawdzałes to ciezko chodzace sprzegło jest oznaka zuzycia, ja wymieniałem po 80kkm, poniewaz na hamowni puszczało, nie odczuwałem tego podczas jazdy, wiec mysle ze i u Ciebie bedzie sie zblizało do wymiany.

pzd.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    dąbrowa górnicza
    Auto
    alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)

Domyślnie

Cytat Napisał ml0dy Zobacz post
    Odgrzebie stary temat ciężko działające sprzęgła.
    Czy ktoś z Was jest w pobliżu Wrocławia ?? Ktoś kto wymienił sprzęgło, badź uważa, że jego chodzi lekko
    Ja już ze swoim nalatałem ponad 20tys km. Czasami chodzi miło, czasami chodzi ciężej. Przy normalnej jeździe nie jest to przeszkadzające, ale stojąc w korku zaczyna noga boleć.
    no szkoda ,że nie mieszkamy bliżej siebie-u mnie chodzi lekuto(moim zdaniem) wymieniane ponoć 25 tyś temu jeszcze przez poprzedniego właściciela,raczej mu wierzę bo na hamowni zero poślizgu i tak jak piszę lekko chodzi(specjalnie dziś podczas jazdy zwracałem na nie uwagę) ,więc nie zgodzę się,że te typy mają ciężko chodzące...a łydki hokeisty wcale nie mam.pzd

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar SynapticXX
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Auto

Domyślnie

Też tak mi się wydaję, że jest do wymiany, chociaż od początku kiedy go mam pedał sprzęgła chodzi ciągle tak samo, a zrobiłem ponad 20tys km.

Czy można powiedzieć, że Tobie chodzi pedał sprzęgła tak samo jak pedał gazu??

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    dąbrowa górnicza
    Auto
    alfa romeo GT 1.9 jtd (2004)

Domyślnie

Cytat Napisał ml0dy Zobacz post
    Też tak mi się wydaję, że jest do wymiany, chociaż od początku kiedy go mam pedał sprzęgła chodzi ciągle tak samo, a zrobiłem ponad 20tys km.

Czy można powiedzieć, że Tobie chodzi pedał sprzęgła tak samo jak pedał gazu??
    szczerze to nie,nigdy sprzęgło aż tak lekko jak gaz nie chodzi,wcześniej miałem bmw i też zawsze ciut ciężej sprzęgło pracowało.(przed i po wymianie),ale dla mnie jest lekko-a śmigam ciągle po mieście gdzie światek mnóstwo i łydka nie boli

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

A ja mam pytanie za 100pkt. Zdarzyło się komuś, żeby łożysko oporowe wypadło z docisku????? Mi już wypadło 500km po wymianie i mechanik mówi, że pewnie wada fabryczna. (Valeo z autosklepu24.pl)
    Da się źle zamontować sprzęgło? chyba nie..

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

wiesz, nie umiem sobie tego wyobrazic, jest tam pierscien który spina łozysko oporowe z koszem docisku, dosyc trudno jest to rozłączyc, byc moze jakas niedoróbka, ale zeby to stwierdzic to trzeba miec endoskop lub zdemontowac skrzynie.
    wadliwy montaz zawsze jest mozliwy, ale nie ma co osadzac skoro nie wiemy co sie stało.

pzd.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

No ewidentnie wypadało i było słychać jak ten pierścień wyskakuje. Pewnie wymiana pierścienia załatwiła by sprawę ale z drugiej strony na własny koszt znów zdejmować skrzynię to smutna wizja. Zobaczymy co będzie dalej.

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Nie chce zakładać nowego tematu - czy u was też tak skrzypi pedał sprzęgła ? U mnie tak że stare drzwi czy tapczan babci przy nim wysiada. Próbowałem pojechać go WD40 ale pomogło na pół dnia a potem wróciło ze wzmocnioną siłą... Jakieś sugestie ? Tylko wymiana ? Może jest jakiś lepszy dostęp dla WD40 żeby to jakoś ustało...
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Nie chce zakładać nowego tematu - czy u was też tak skrzypi pedał sprzęgła ? U mnie tak że stare drzwi czy tapczan babci przy nim wysiada. Próbowałem pojechać go WD40 ale pomogło na pół dnia a potem wróciło ze wzmocnioną siłą... Jakieś sugestie ? Tylko wymiana ? Może jest jakiś lepszy dostęp dla WD40 żeby to jakoś ustało...
    Zlej go obficie silikonem w sprayu. U mnie pomogło.

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Ok mam silikon i moge go pojechać ostro ale nie ma tam żadnej elektroniki? Jakieś czujniki od tempomatu czy coś?
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA