Ok, zaraz znajdę na alledrogo jakiś silnik 1.6L
Ok, zaraz znajdę na alledrogo jakiś silnik 1.6L
No chyba, że od sprężarki są dolne śruby, wówczas nie powinno być problemów z przykręceniem sprężarki . To zdjęcie jest z silnika mojej Alfy.
Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 14-09-2011 o 20:00
w 1.8 jest jeszcze specjalna podstawka pod tą sprężarkę, wtedy ta rolka Ci nie blokuje. Podstawkę (uchwyt) przykręca się do bloku silnika, a dopiero potem do tej podstawki przykręca się sprężarkę. w 2.0 tez tak jest, tylko jest troche inna ta podstawka bo tam wystaje jeszcze bardziej rolka od paska balansowego. Więc w 1.6 pewnie masz tak samo jak w 1.8.
Dziękuję za wyczerpujące info Michu89![]()
starałem sięprzekładam teraz klimę z silnika 1.8 do 2.0 więc chcąc nie chcąc coś tam się nauczyłem...
![]()
Witam kolegę.
I jak poszła przekładka, wszystko w porządku?
Kupiłem właśnie kompletną klimatyzację dzisiaj lub jutro już będzie u mnie. Czy ma kolega lub mógłby zrobić zdjęcia gdzie są rozmieszczone wszystkie podzespoły klimy w komorze silnika? Nie ukrywam, że bardzo ułatwiło by mi to montaż.
Artur
Artur ile Cię kosztowała ta kompletna klima?
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
To jest to co dzisiaj przyjechało do mnie. Co jeszcze potrzeba bo widzę, że czegoś jest brak.
![]()
1. Sprężarka + uchwyt jest.
2. Nagrzewnica kompletna jest.
3. Chłodnica klimatyzacji jest.
4. Pokrętła do regulacji są.
5. Przewody na płyn są (nie wiem czy wszystkie) ale chyba nie.
6. Skraplacz (czy jak go tam zwał) jest.