to może sprawdź mocowania tłumików bo może one wydają te stuki :mrgreen:Napisał rekwir
to może sprawdź mocowania tłumików bo może one wydają te stuki :mrgreen:Napisał rekwir
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Niby tak , ale u mnie też przegub zmieniony to primo , a duo to to , że to nie brzmi jak stukanie przegubu , a trio to to , że nie stuka przy małych prędkościach obrotowych , tylko przy dużych - przegub jak jest wys.rany to stuka zawsze przy maksymalnym skręcie , i to zazwyczaj w dwie strony , a nie jak skręcisz tylko w jedną i tu w dodatku nie dużo. Jeszcze nie widziałem przegubu , który by wydawał taki odgłos i to przy małym skręcie i dużej prędkości. No i na końcu - to nie jest charakterystyczne grzechotanie przegubu tylko taki stukot jakbyś wjechal na tarkę , która jest nakładana na białe linie przy poboczu.Napisał J@rek
No i twoje określenie , że gdyby wyło to byłby to mechanizm różnicwoy z tyłu jest mocno nie trafione. Bo mogłoby to być (tak na szybko liczone) 6 innych rzeczy (a pewnie i więcej , ale wykończony jestem i nie che mi się myśleć)
wiecie co nagram wam to i bedziecie sami slyszec to chyba bedzie najlepiej jestem zielony poorstu juz
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
a moze ktos kto wymienial przeguby nie włozył w ktorys smaru?! i nawet nowy sie szybko posypie.
jest wszystko zasmarowane ze tak powiem
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
No cóż, znam temat z autopsji.Napisał Zun
Napęd na 4 koła, mocno skręcone koła. Wycie z tyły - mechanizm różnicowy. Częsta przyczyna - źle dobrany olej przekładniowy.
Lekarstwo - spuścić olej, zalać odpowiednim olejem,rozgrzać mechanizm,spuścić olej,zalać ponownie odpowiednim.
Może by tak , ale może wiele innych rzeczy powodowa ten sam efektNapisał J@rek
. Poczynając od łożyska na ataku , idąc przez nadmierne luzy na elementach dyferencjału kończąc na łożyskowaniu wyjścia na półośki (nie wiem jak to jest rozwiązane we włoszczyźnie w tym miejscu). A wycie może byc spowodowane nawet problemem z mechanizmem centralnym (ma on jakąś szpere w tych modelach ?). No pomijając już sprawe taką , że gdy skręcasz to obciążasz po stronie przekątnej od skręconego koła z przodu na zewnątrz koło tylnie , i jeśli tam jest łożysko zmęczone to wycie jak najbardziej się pojawi
pozdrawiam
Założyłem nowy temat - Półoś - ciekawostka.
ok a wiec wrocilem z wojaży po swiecie zrobilem ponad 1000km ze stukami i w weekend jak znajde chwile wyciagam skrzynie biegow i posprawdzam lozyska
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
Gdzie ten topic ? Nie moge znaleść ??Napisał Ferrari-1