Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 185

Temat: Grupowy chiptuning MR Motors - Rogalotti - 1000zł

ilnis
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    pewnie jakieś 4 stówki
    Panowie, zejdźmy na ziemię... po pierwsze jak już pisałem wcześniej, wydaje mi się, że zaślepienie EGR to część "operacji", która pozwala podnieść moc, po drugie za "4 stówki" to można wymienić EGR na nowy, a nie go zaślepić...
    Ale ciągle "gdybam", gdyż nie udało mi się dodzwonić do MR Motors...

A tak na marginesie...w interiorze robią to znacznie taniej... http://www.ecutech.pl/

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Wykonanie programu ,to jedna usługa,wycięcie egr-u to już inna usługa i tak jest przyjęte.Jak znam Rogala,pewnie zrobi wam mapy z wywaleniem egr za free.

400zł i nowy egr ?? Powodzenia.

Tu nie chodzi o zaślepienie,tylko o wycięcie tej funkcji z programu auta ,tak by nie było błędów,byauto prowadziło się normalnie,bez jakichkolwiek niedogodności typu niedynamiczne chwilowe przyspieszenie itp.To nie zaślepienie fizyczne blachą,choć to też zaleca się

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

ilnis niewiesz jakie są ceny to nie pisz takich rzeczy.
    U cinka wyłączenie programowe zaworu EGR wraz z całkowitym zaślepieniem to ok 450zł więc nie wciskaj kitu jak nie wiesz.
    Jest wiele plusów i minusów wyłączenia zaworu EGR. Sam myślę o przywróceniu go do życia.

Oddajcie swoje samochody osobom które znają się na włoszczyźnie czyt. Marcin CinSoft i Witek - MR Motors. Inaczej będziecie za to samo 2 razy płacić.
    Ostatnio edytowane przez omen ; 22-02-2012 o 17:27

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Compoty to mody w benzynie ,a przede wszystkim TSI/TFSI i dsg.Na tym się skupiają i na tym robią kasę.

EGR szybciej nagrzeje nam silnik,poprzez cyrkulację i dopalanie spalin,ale więcej dobrego niż złego z wycięcia.Tak przynajmniej ja twierdzę.

Ot.Omen masz już plan na turbo ?? Gdybym teraz miał robić na okolice 200,bez zastanowienia tylko gtb1756.

END OT

ViP Pirat drogowy Avatar mrksz87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    ilnis niewiesz jakie są ceny to nie pisz takich rzeczy.
    U cinka wyłączenie programowe zaworu EGR wraz z całkowitym zaślepieniem to ok 450zł więc nie wciskaj kitu jak nie wiesz.
    Jest wiele plusów i minusów wyłączenia zaworu EGR. Sam myślę o przywróceniu go do życia.

Oddajcie swoje samochody osobom które znają się na włoszczyźnie czyt. Marcin CinSoft i Witek - MR Motors. Inaczej będziecie za to samo 2 razy płacić.

Ostatnio dowiedziałem się o zje*** programie w CompSporcie. Aktualnie chłopak reanimuje alfe u Marcina.
    Z tego co sie dowiadywalem w Cinka to przy robieniu programu wywalnie egr to nie 450 zl, a zdecydowanie mniej.
    A co do wad i zalet wyciecia egr to rozwin prosze, co masz na mysli i dlaczego chcesz wrocic do niego?
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
    Nie zabijaj robaczka

ilnis
    Gość

Domyślnie

Panowie,
    Niechcący sprowadziłem dyskusję na wątek poboczny... wracając do tematu głównego, czyli chipowania w MR Motors, może ktoś wie już coś więcej (nt. samej oferty i wątków pobocznych, jak zaślepienie EGR)? Bo niby jest 9 chętnych, ale co dalej? Może ten, kto się dodzwoni i coś dowie w nagrodę czipuje pierwszy

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Cytat Napisał ilnis Zobacz post
    Panowie,
    Niechcący sprowadziłem dyskusję na wątek poboczny... wracając do tematu głównego, czyli chipowania w MR Motors, może ktoś wie już coś więcej (nt. samej oferty i wątków pobocznych, jak zaślepienie EGR)? Bo niby jest 9 chętnych, ale co dalej? Może ten, kto się dodzwoni i coś dowie w nagrodę czipuje pierwszy
    A moim zdaniem poruszylismy wazna rzecz - egr. Rozmawialem dzis z Panem Witkiem i on zalecil mi zostawic.
    Powiedzial, ze plusow z jego wyciecia nie widzi, a najwieksza wada to dluzsze grzanie sie silnika - ja zaufam Jego doswiadczeniu i egr zostawie
    Dodam, ze ja pojechalem pogadac osobiscie
    A do ustalen to brakuje nam jeszcze jednej osoby i mozna sie umawiac.
    I mimo wszystko prosze, zeby Omen, jak osoba ktora ma wywalony egr, wypowiedzial sie, jakie sa plusy i minusy tego rozwiazania.
    Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
    Nie zabijaj robaczka

lexisnexis
    Gość

Domyślnie

Witajcie ponownie,
    Nie ma najmniejszego problemu na umowienie sie w pierwszym tygodniu marca tylko musimy znalezc jeszcze jednego smiałka. Jeżeli nikt chętny do końca tygodnia się nie znajdzie to podkradne kogos na forum vw bo tam nie wszystkim sie udało do ostatniej rundy zakwalifikowac i w poniedzialek zadzwonie i Nas umowie Pasuje? No... Ciesze sie ze sie zgadzacie ze mną

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Megane GT220

Domyślnie

Cytat Napisał lexisnexis Zobacz post
    Witajcie ponownie,
    Nie ma najmniejszego problemu na umowienie sie w pierwszym tygodniu marca tylko musimy znalezc jeszcze jednego smiałka. Jeżeli nikt chętny do końca tygodnia się nie znajdzie to podkradne kogos na forum vw bo tam nie wszystkim sie udało do ostatniej rundy zakwalifikowac i w poniedzialek zadzwonie i Nas umowie Pasuje? No... Ciesze sie ze sie zgadzacie ze mną
    A to nie jest tak, ze musza byc Alfy Romeo? Bo u Ciebie widze Fiata w opisie
    Nie to, zebym cos mial do Fiatow, bo to bardzo fajne auta, ale Pan Witek powiedzial, ze to jest dla niego forma reklamy na danym forum i dlatego musi byc 10 aut tej samej marki. My, jak uzytkownicy Alfy Romeo, nie mozemy sie podczepiac pod zapisy do Gofiarzy.
    Nie zabijaj robaczka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał mrksz87 Zobacz post
    A moim zdaniem poruszylismy wazna rzecz - egr. Rozmawialem dzis z Panem Witkiem i on zalecil mi zostawic.
    Powiedzial, ze plusow z jego wyciecia nie widzi, a najwieksza wada to dluzsze grzanie sie silnika - ja zaufam Jego doswiadczeniu i egr zostawie
    Dodam, ze ja pojechalem pogadac osobiscie
    A do ustalen to brakuje nam jeszcze jednej osoby i mozna sie umawiac.
    I mimo wszystko prosze, zeby Omen, jak osoba ktora ma wywalony egr, wypowiedzial sie, jakie sa plusy i minusy tego rozwiazania.
    Minus jestej w sumie jeden ale dokuczliwy szczególnie zimą. Niestety po przez zamknięcie dopływu spalin które są dopalane 2 raz.
    Zaś plusów jest wiele.. m.in inna reakcja na gaz, brak kopcenia gdy się przydusi, koniec problemów z corocznym czyszczeniem zaworu EGR.

Dodatkowo jak sprawny EGR to można go wymontować, wyczyścić i sprzedać dalej więc część kosztów się zwraca.