Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Zmiana oryginalnego radia na inne

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar FredzioPL
    Mieszka w
    Jędrzejów
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v Q-Distinctive SW

Domyślnie

zgadzam sie w 100%, wczesniej za czasow corsy C i duuuzo wczesniej za czasow R19 16v ladowalo sie mase kazy w dzwiek nie moc ale jakosc
    Teraz potrzebuje czegos co zagra lepiej od fabryki chcialbym aby zasilane radiem np tym clarionem czy pioneerem avic i dodatkowo bedzie mialo mozliwosc sluchania mp3 z pena badz SD. Z sentymentu i prywatnego doswiadczenia chcialbym zaiwestowac w cos hertza ale zobaczymy najpierw po zmianie radia czy same glosniki wystarcza.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    FSD
    Auto
    159 SPORTWAGON 1.9 JTDM

Domyślnie

Uważam to trochę za nie konsekwentne inwestować nie wiadomo jakie pieniądze w sprzęt grający w aucie skoro za główne źródło dźwięku będzie skompresowany plik mp3. Jeszcze lepiej jeżeli będzie odtwarzany z karty pamięci, ale już z jakiegoś tam odtwarzacza... Uważam, że porządny sprzęt grający w ogóle nie powinien mieć możliwości odtwarzania plików mp3, bo różnica jest kolosalna w dźwięku. Mógłbym się pokusić o stwierdzenie, że płyta CD w standardowym odtwarzaczu będzie "ciekawiej" brzmieć niż mp-trójka w lepszym audio...

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Oczywiście masz rację. Kompresja mawpływ na pogorszenie jakości dlatego sam robie konwersje z CD na MP3. Istotne jest jak pliki są kompresowane (bit/sek). Może kiedyś będziesz miał okazję posłuchać - nie ma aż tak wielkiej różnicy. Mam muzykę naPendrive z lenistwa - ale mam też płyty CD na pokładzie. Jeśli jadę sam trasę 1600 km zmiana płyt staje się upierdliwa.
    W tej chwili mało która firma produkuje jeszcze zmieniarki. Takie czasy.
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 20-12-2011 o 13:08

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Sprotek, owszem mp3 najczesciej kopie 128 k/s kiepskiej jakosci to pomyłka, ale utwory mp3 kupowane o wspolczynniku 320 już nie. Zaręczam, że nie usłyszysz róznicy między oryginalnym zakupionym kawałkiem 320k a tym nagranym na płycie CD. Wybór jest - oczywiscie kazdy może i nadal ma mozliwość słuchania CD audio, tylko kto to jeszcze dziś robi ? komu chce sie wachlować płytami mając możliwośc nagrania całej biblioteki na jedna karte pamięci lub alternatywnie jak ktos nie ma mozliwosci podlaczenia pendrive nagrać po porstu płyte z mp3 lub odtwarzac bezposrednio z ipoda przez bluetooth.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 20-12-2011 o 12:27

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Nic dodać nic ująć.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 JTDm 2008r.

Domyślnie

Witam

Podłączę się do tematu. Mam z poprzedniego auta radio z mp3 pionieera 1DIM http://www.audiophile.pl/p/340_pioneer_deh-2920mp. Zakupiłem ramkę na Allegro http://allegro.pl/alfa-159-brera-spi...180187476.html. Miała pasować, lecz efekt montażu widać na zdjęciu Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20130607_173922.jpg
Wyświetleń:	323
Rozmiar:	75.3 KB
ID:	98320. Jak dobrać idealną ramkę do tego radyjka?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar matysek_alf
    Mieszka w
    Domaradz/ Stuposiany [RBR]
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 16v '06

Domyślnie

A czy ktoś z Was miał do czynienia z radyjkiem Pioneer FH-X700BT http://www.pioneer.pl/pl/products/25...00BT/page.html ? Może ktoś z Waszych znajomych albo Wy sami macie jakieś doświadczenie związane z tym modelem?

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał matysek_alf Zobacz post
    A czy ktoś z Was miał do czynienia z radyjkiem Pioneer FH-X700BT http://www.pioneer.pl/pl/products/25...00BT/page.html ? Może ktoś z Waszych znajomych albo Wy sami macie jakieś doświadczenie związane z tym modelem?
    Mam ten model w Fordzie Focusie MKII Działa wyśmienicie, a współpraca z ipodem to bajka To jest jedyna rzecz, której mi brakuje w Brerze (mam connect nav ) Gra znakomicie, obsługa telefonu bez zarzutu (przynajmniej z Nokią na Windows Phone). Jedyne czego nie jestem pewien to jego wyglądu we wnętrzu Alfy, ale to już kwestia gustu

Pozdro

Użytkownik Świeżak Avatar burza_wroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Swojego czasu (koło 2 lat temu) Pioneery, głównie właśnie te 2 dinowe - dotykowe, miały bardzo złą opinię. Ponoć siadały właśnie wyświetlacze a i z jakością dźwięku było do kitu. Ja niedługo zaczynam poszukiwania dla siebie, ale będę celował w JVC, albo Kenwood, gdzie Kenwooda mam w innym aucie i naprawdę mogę tą firmę polecić jeśli chodzi o jakość zarówno wykonania jak i dźwięku

może coś takiego? :
    http://www.kenwood-electronics.co.uk...X3023/details/

Użytkownik Świeżak Avatar wit_maj
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Stelvio 2.0 TB, Brera 2.4 jtdm Q-Tronic, 159 1.9 jtdm Q-Tronic, GTV 2.0 T.Spark

Domyślnie

Cytat Napisał burza_wroc Zobacz post
    Swojego czasu (koło 2 lat temu) Pioneery, głównie właśnie te 2 dinowe - dotykowe, miały bardzo złą opinię. Ponoć siadały właśnie wyświetlacze a i z jakością dźwięku było do kitu. Ja niedługo zaczynam poszukiwania dla siebie, ale będę celował w JVC, albo Kenwood, gdzie Kenwooda mam w innym aucie i naprawdę mogę tą firmę polecić jeśli chodzi o jakość zarówno wykonania jak i dźwięku
    Z mojego doświadczenia z pioneer'em (dokładnie z powyższym modelem) wynika zupełnie co innego. BTW ten model nie jest dotykowy