ponawiam zapytanie o różnice w sprężynach. Wymieniłem sobie sprężyny na jamex -30mm na próbę. Wysokość auta się nie zmieniła zauważalnie poza tym, że jedna strona jest nieco wyżej (piszę o przednim zawieszeniu) Więc stąd pytanie czy ktoś spotkał się z tym problemem? Czy to wina samych jamexów bo są do dupy? Chyba nie ma znaczenia na którą stronę założę daną sprężynę? Jamexy, które założyłem chyba są do JTD, ja mam V-kę. Czy to ma wpływ na to, że alfa nie usiądzie niżej? Czy może stare springi były już tak uklepane, że nie ma różnicy? Sporo tych pytań dlatego za każdą sensowną odpowiedź dziękuję. A i jak pamiętam to jak porównałem sobie wyciągnięty mcpershon ze starą sprężyną i ten złożony już z nową to różnica wynosiła niecały 1cm. Co prawda porównywałem stronę lewą z prawą jak miałem wyciągnięte obydwie.
Z tego co kojarze to jamex nie robił podziału na JTD i V-ki wszystkie były takie same. Mam u siebie założone i po zmianie napewno staneła niżej niż na serii. Możliwe że u ciebie stare były juz tak zużyte że nie ma różnicy w wysokości.
Tak sie zastanawiam, że może być różnica w twardości sprężyny dla JTD i V-ki, i nawet gdyby tak było, to V-ka chyba cięższa jest od klekota więc powinna furka siąść niżej. Jak wcześniej pisałem z jednej strony da się zauwazyć, że jest nieco niżej niz z drugiej. Sprawa o tyle wkurzająca, że nizej jest lewa strona czyli od kierowcy i najbardziej chciałbym to wyeliminować a nie czekać aż się ułoży...
rafal0717 mam prośbę, czy masz może jakieś foto jak przód siedzi na tych jamexach?![]()
Nie ma zadnej roznicy konstrukcyjnej pomiedzy TSem a Vka. Sprawdzilem to na wlasnym TSie. Moga sie roznic twardoscia, wysokoscia ( v jest ciezsza ).
jutro zrobie fotkę i wrzucę.
ok. czekam na foto.
Dzięki za foto. U mnie jest trochę wyżej. Szczególnie z prawej strony. Muszę dalej szukać przyczyny...
U mnie obie strony stoją tak samo. Może wina leży w amorkach.