jak wyzej ci napisalem co uwazam ze nalezaloby zrobic w twoim przypadku.Bez szyderstw,z wlasnego ciezkiego doswiadczenia wiem jak jest i co moze sie wydarzyc
jak wyzej ci napisalem co uwazam ze nalezaloby zrobic w twoim przypadku.Bez szyderstw,z wlasnego ciezkiego doswiadczenia wiem jak jest i co moze sie wydarzyc
a zrywaj ,pamietasz ,co bylo nie tak dawno gdy temat dotyczyl swiec , tez swigales dupskiem ,a i tak wyszlo na nasze
może być Motul 6100 Synergie+ 10W40 ?? w sumie to 30 zł roznicy między czerwonym orlenem....
---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:43 ----------
jak swiece mam magneti marelli i samochod jezdzi wiec jakie wasze ? w ASO Alfy mechanik który 12 lat pracuje przy alfach powiedział że platynówki to tylko większa żywotnośc nic innego i żebym niesłuchał domowych grzebaczy z forum bo moga sie jajka z autem narobić... a jednak pisze i pytam.
pewnie ze moze byc filtr jakis do tego i pol godzinki roboty i po problemie
Peace Panowie. Z tym płukaniem filtra to kiepski pomysłPoza tym półsyntetyczny Motul 6100 10W40 kupiłem 5l za 100 zł, więc chyba nie jest to jakaś kosmiczna cena jak na olej silnikowy (czy był podrobiony czy nie? nie wnikam, nie mam w domu laboratorium).
Dzieki wielkie Panowie. tak, olej - nie wiem ile mineralny się będzie zlewał, dobrze go rozgrzeje przed zlaniem ale myślę ze szybciej niż pól godz roboty![]()
PS. Czyżby Alfa w kolorze Verde Amaziona Metalic? Kiepsko widać na awatarze![]()
Nie wiem na jakich katalogach opierasz swoje twierdzenie ale ta strona tego nie potwierdza:
http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/158/257/
a i instrukcja obsługi (str. 321) mówi co innego....
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)