Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 108

Temat: Alfa romeo - niepewność

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

A ja proponuje jechać na diagnostyke komputerową, bo ba oko to chłop w szpitalu umarł. Tylko fachowca znaleźć co umie diagnozować a nie tylko błędy czytać, nie ma sensu wymieniać części na zapas. a z drugiej strony niektóre elementny, np sonda potrafi psuć się bardzo powoli i najpier oszukuje(ale nie na tyle by pokazać błąd) co przekłada się na moc i spalanie, wiec wymiana w odpowiednim czasie się zwraca.
    Po to silnik ma diagnostyke, zeby z tego korzystać, a nie odpinać wtyczki, czyścić przepływki itp itd. dobrze ze nikt silnika nie rozbiera zeby pierścionki sprawdzić

Nie wiem jak w jtd, ale w tsie przepływka raczej delikatna i jej czyszczenie wiele nie pomaga a raczej psuje.
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

napewno podjadę , ale sprawdzę tylko w jakim stanie jest przepływka jeśli będzie w dobrym to nie wymieniam a jak w złym to przeczyszczę albo wymienię

Mell
    Gość

Domyślnie

Chyba powinieneś się przejechać Peugeotem 406 Coupe, tam to pedał gazu ma mały skok

Nie wiem jak jest w dizlach, ale ja na drugim biegu jechałem ok. 110 km/h.

black1233
    Gość

Domyślnie

Diagnostykę to ja sobie zrobie z własnego kompa bez potrzeby jechania do aso, narazie to myślę o przepływomierzu , ale jeszcze mam filtr powietrza i wszystkie świece do wymiany a to też może być powodem. jeżeli po wymianie nie nastąpi poprawa to będe myślał o przepływomierzach i innych rzeczach

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

ja jechałem na 2 moim 80-85km/h(moze by 90 poszedł ale tak aż go nie kręciłem 80-85 lajt) no ale 105 kucy a 155 to różnica i do tego benzynka

---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:29 ----------

znalazłem diagnostykę w Łodzi za 20zł to podjadę może jeszcze w tym tyg

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

ilu biegową skrzynię biegów masz? mając np 6cio biegową skrzynię musisz się liczyć z tym, że biegi sa krótsze i musisz częściej je zmieniać. Ja mam GT 150 KM z 6cio biegówką i też z 2 na 3 od 3000 obr/min ciągle przerzucam

madtoc
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    Trzeba było kupić 2.4JTD to byś miał odejście.

jeahhhhhh! trafne spostrzeżenie!!!! mam ją rok i nadal się dziwię jak ona to robi... jak mam zły dzień rundka na Ząbkowice i jest git drin przy przejażdzce wymięka!!!
    Ostatnio edytowane przez madtoc ; 26-01-2012 o 12:21

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki
    Auto
    Laguna III 2.0T

Domyślnie

Black 1233 opcja z odłączeniem przepływki działa tylko w dieslach. W benzynie nie zrobisz takiego myku, ale skoro masz interfejs i komputer to nie rozumiem po co ją odpinać skoro możesz ją zbadać.

Kolego Damian156jtd, Alfa z 105 konnym silnikiem to raczej zamulone autko i rewelacji się nie spodziewaj po tym. Jeśli szukałeś czegoś bardziej dynamicznego to 1.9 jtd 140 km albo 2.4. Chociaż już 115 konna 1.9jtd jest znacznie bardziej dynamiczna od tej 105. To autko do spokojnej jazdy a nie do wariowania

black1233
    Gość

Domyślnie

Panie Prezesie odłączyłem ten przepływomierz i zapala się kontrolka od wtrysku , podłączam z powrotem i gaśnie, czyli objaw normalny z tego co sie dowiedziałem. ale zobaczymy co będzie po zmianie filtra powietrza i świec bo dopiero mam zamiar zrobic, a nie wiem w jakim jest stanie są te elementy ale z tego co rozmawiałem z poprzednią właścicielką to na pewno nie ma rewelacji

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    Panie Prezesie odłączyłem ten przepływomierz i zapala się kontrolka od wtrysku , podłączam z powrotem i gaśnie, czyli objaw normalny z tego co sie dowiedziałem. ale zobaczymy co będzie po zmianie filtra powietrza i świec bo dopiero mam zamiar zrobic, a nie wiem w jakim jest stanie są te elementy ale z tego co rozmawiałem z poprzednią właścicielką to na pewno nie ma rewelacji
    to teraz na pewno musisz ja podpiac pod kompa ,tym wypinaniem przeplywki nalapales bledówe

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia