A przypadkiem przy zatkanej odmie nie będzie dmuchać z bagnetu oleju?
A przypadkiem przy zatkanej odmie nie będzie dmuchać z bagnetu oleju?
Ten kolo z filmiku nie wiedział co ma robić tylko przypanikował...nasz kolega wiedział żeby go zdusić. Szkoda, że to nic nie dało...
U Ciebie to musiało chyba krócej trwać niż na tym filmie.
Własnie doczytałem, że 20/30 sekund.
Dziwi mnie natomiast, że tak mało osób/właścicieli diesli słyszało o czymś takim. Jak jakiś czas temu opowiadałem ojcu, że istnieje takie coś jak rozbieganie to mnie wyśmiał...kierowca z 30 letnim stażem...
Ostatnio edytowane przez FerraEnzo ; 18-02-2012 o 12:14
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Mechanik powiedział, że turbo jest w b. dobrym stanie, ale zauważyłem,że dużo oleju poszło też do wydechu, z końcówki rury normalnie kapał olej.
---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
Silnik już mam zaklepany dzięki forumowemu koledze grosii i w poniedziałek jadę go zobaczyćjak będzie ok to go biorę i znowu Alinka będzie jak nowa
![]()
to niby którędy dostało się do wydechu jak nie przez uszczelnienia turbiny?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Może go nie spaliło do końca i nadmiar poszedł do wydechu. Bo w ciągu tych 20- 30 sekund poszło 4l oleju
szkoda auta ale niestety to jeden z powodow dlaczego diesle nie sa dobre ...
jtd jako diesle to zło bo mieliśmy 2 przypadki rozbiegania się silnika (czego smiem twierdzic szło uniknąc, ale nie chce psuc autorowi do reszty humoru) na tysiąc sztuk? Lub wiecej? Pamietaj, że ty masz ts i masz wieksze możliwosc przekrecenia panewki niż my posiadacze jtd
hahah - to tak na rozluźnienie atmosfery.
Wiecej nie będe pisał co by olejudo żaru nie dolewac
ale sami wiemy jak jest
ja nie mowie ze TS jest swietny bo jest całkiem inaczejja mowie ogolnie bo to nie tylko w jtd sie dzieje w kazdym dieslu jest to mozliwe aczkolwiek w peugeotach znowu wywala olej ... ja poprostu nie lubie diesla i kazdy taki przypadek utwierdza mnie w tym
napisalem ze szkoda auta bo jednak jest to wk.. jak sie ma i sie sp.... zwłaszcza jesli auto umiera poprzez samobojstow
![]()
w tym przypadku proba samobojcza byla udana w benzynowych sie nie stanie takie cos ...
odnosnie panewek to tym autem jezdzi dziewczyna oleju pod max nalane ona nawet nie umie zerwac przyczepnosci ... wiec o to sie nie obawiam fakt wszystko stac sie moze bo ten silnik jest problematyczny
zuwyazylem jedna sprawe
na tym forum usterkowsc diesel/benzyna utrzymuje sie w miare rowno (poza okresem zimowymgdzie bylo kilka tematow jtd zima.... i to pod soba
) w peugeocie jest przewazajaca ilosc awarii diesla ...