moniczka_23_wwa, wow ... szacuneczek 8) ja musze poćwiczyć moją alfa hehe
moniczka_23_wwa, wow ... szacuneczek 8) ja musze poćwiczyć moją alfa hehe
moniczka_23_wwa, ładnie się zbiera Twoja alficzka i tak jak koledzy pisali świetny start![]()
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
U mnie odcięcie robi swoje jak tylko wskazówka dosięgnie magicznej 7 na zegarze, przyśpieszenie nie mierzyłem jeszcze, bo ciut śliskawo się robi, i wariator mi się buntuje :cry: , ale w chwili obecnej wiem, że obroty najlepiej trzymać między 4.500 a 6.000 , na chwilę obecną max wycisnąłem 205km/h (według zegara, na gps wyszło 197) na obwodnicy Piask k. Lublina (ładny asfalt i dobra widoczność), może by więcej poleciała, ale mi się jakaś Calibra przed zderzak zaplątała :mrgreen:
![]()
Punkt 3 regulaminu, radzę go przestrzegac bo BMW*
*Będziesz Miał Warna
Ostatnio edytowane przez fiergloo ; 04-02-2009 o 17:15
ja mam 2.5 V6 ale tez jest problem z tym zeby osiagnac setke na 2 biegu odciecie zaplonu tez jest na 7000obr. na 2 osiagam jakies 90-95km/h i przed 100 musze zapiac 3 bieg :/ nagram filmik jak moja sie buja do 100 to dam znac.pozdrowienia
hmm mam alu 17'' do tego opony przod 205/50 , tyl 215/50 licznik przekłamujezamiast 100 GPS pokazuje 95-96km/h odcinka jest przy około 7200 więc jeśli chce się osiągnąć 100km/h i tylko tyle to można podciągnąć jednak jak już nie raz było napisane chcąc jechać dalej warto zmienić bieg na trzeci przy około 6500-6800rpm
... najważniejszy jest start żeby nie było pisku i starty sekund na buksowanie kół , trzeba pociągnąć na jedynce dość wysoko żeby drugi bieg nie wpadł na zbyt niskie obroty ...
zabawa jest miła i przyznam że kocham to 2.0
![]()
Witam,
ja mam ts 1.6 i w porównaniu do 2.0 mam tylko 120 kucyków ale 100 osiągam na 2 biegu i odrazu odcięcie, idealnie- jest setka i odcięcie- obojętnie czy mam 4 osoby czy 2 czy sam, gdy jadę sam setkę osiągam w 9 sek. silnik kompletnie seryjny nawet stożka nie mam, jestem troszkę zdziwiony bo tu chłopaki wcześniej pisali z 1.8 i 2.0 że muszą na 3 wrzucać i czas jest zbliżony do mojego 1.6. Próbowałem kilka razy i jest tak jak piszę, zacząłem podejrzewać ze licznik mi przekłamuje więc ścignąłem się z celicą też jak dobrze pamiętam 1.6 przez telefon i tryb głośnomówiący sprawdzaliśmy szybkość- identycznie, zresztą ostatnio mandacik mi się przytrafił niestety i szybkość się zgadzała ehhhh
roznica moze polega na tym ze masz skrzynie 5-cio biegowa i dlatego jestes w stanie osiagnac setke na 2-gim biegu![]()
o co k'mon???
muszę obadać moje autko..automat po 5 tysiach obr wbiera szbciej
Ja dawno tego nie sprawdzałem, bo ostatnio ciągle jeżdżę delikatnieAle z tego co pamiętam to 100 km/h na dwójce bez problemu miałem, bo nawet kolega się dziwił że na 2 lekko do stówy leci..
![]()
odcięcie na drugim biegu przy około 105 km/h na liczniku
ruszenie bardzo spokojne, tak jak zawsze, i dopiero wtedy gaz do dechy to wyszlo okolo 10 sek ale to tez z wbitym trzecim biegiemmierzone alfa diag
ostrego ruszenia i ciagniecia do 100km/h na dwojce nie mierzylem, szkoda mi sprzegla![]()