potwierdzam słowa amigasa, wytrzymał jedną zimę.
ps. amigas jak bedzie kasa to sie odezwe
potwierdzam słowa amigasa, wytrzymał jedną zimę.
ps. amigas jak bedzie kasa to sie odezwe
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Witam,
Tym razem rzucę zapytanie. Ma ktoś do sprzedania pompę hamulcową - moja cieknie, pedał wchodzi w podłogę. Może jakiś zestaw naprawczy wystarczy. W każdym razie ja szukam, jak ktoś ma niech odpisze tu albo priv.
Pozdrawiam.
Kable można dorobić z metra, chyba, że koniecznie chcesz mieć kątowe wtyki. Ja jeżdżę na gazie od lat na robionych.
A jak mechanikowi się nie chce robić/szukać to go zmień albo opieprz (czasem to działa).
Witam,
Szybkie pytanko.
Ma ktos pompe hamulcowa do AR 164 2.0. T.S. 1994, silnik 164H3. Kupilem nowa i oczywiscie nie pasuje, vide nagrzewnica.
Pozdr.
bo sa 2 typyznalzles ta pompe?
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
Witam,
Tak znalazlem to jest pompa zintegrowana z serwo. Mam trzy opcje: 1) kupic od jakiegos dawcy, 2) zestaw naprawczy - jest jakis na allegrogo - 3) Nowy mechanizm . Trzecia opcja wydaje mi sie najrozsadniejsza , choc cena, ok. 1800 pln za sama czesc jest meczaca. Jesli ktos ma jakis pomysl , chetnie wyslucham.
Pozdr.
- - - Updated - - -
Aha jeszcze dodam ze moj VIN to ZAR16400006281001 , mozna spojrzec w eper to bedzie wiadomo o co chodzi.
Witam,
Ostatecznie udalo mi sie opanowac problem hamulców. Kupiłem całe serwo z uszkodzonej alfy. Pasowało, do tego nowe klocki i tarcze z przodu i jest nieźle. Niestety pojawił się kolejny problem: nierówna praca silnika i szarpanie podczas pracy przy zasilaniu benzyną przy zasilaniu LPG jakoś lepiej.
Ostatnim razem gdy miałem takie problemy to mechanik wymienił jeden z aparatów zapłonowych i świece, trochę pomogło, przynajmniej podczas pracy na paliwie gazowym. Teraz, kiedy zrobiło się zimniej i bardziej mokro, problem się nasilił. Dodatkowo problem z przełączeniem na lpg.
Po przejechaniu kilku kilometrów (szarpiąc i skacząc) mogę przełączyć się na gaz i dalej jadę. Moje pytanie do wszystkich, może ktoś wie co jak,
co może być przyczyną.. Drugie pytanie moje dotyczy wymiany żarówek w lampach przednich w AR 164 2.0 T.S. 1994 po liftingu. Do tej pory po prostu wykręcałem całą lampę i w ten sposób miałem łatwy dostęp do żarówek, teraz niestety nie mogę tego tak prosto zrobić a to dlatego że zardzewiała śruba i nie potrafię jej póki co opanować, czy jest zatem jakiś inny sposób, oprócz sięgania z tyłu lampy ? Może od przodu można ściągnąć klosz i dostać sie do żarówek (choć nie wydaje mi się).
Jak zawsze pozdrawiam.
niestety żarówki to koszmar... ale da się wymienić BEZ wyjmowania lampy, naprawdę :-) troche gimnastyki jest, ale da się :-)
i tylko przez tylne zaslepki, zdjecie klosza z przodu nie wchodzi w grę :-)))
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
potwierdzam sam wymienialem![]()
alfa 145 1.4 boxer - byla
alfa 155 2.0 ts 16v - byla
alfa 164 2.0 v6 tb - jest
koszmar jest w renualtch przez okienko w nadkolu, w 164 jest w miare dostęp, gorsza prawa od lewej
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest