nie.. 10w40
---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 16:21 ----------
nie chcialem wydawac kasy na 10w60 skoro nie wiem czy przez pierscienie nie sa spowodowane ubytki oleju... jak bedzie ok to zaleje 10 w60... a narazie wlalem 10w40 od ACDelco apisl/cf acea a3/b4 - 08
---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 16:27 ----------
olej za 50 zl
Ostatnio edytowane przez qtaz83 ; 15-03-2012 o 15:23
troche ubylo, ale podam dokladnie ile po przejechaniu 1000 km
okolo 0.7 na 1000 km ...jazda przewaznie z 4 tys obrotami po autostradzie
witaj!
Mam identyczny problem co ty, alfa 156 2.0 jts z 2005r. i przebieg 125 tys. Mam ubytki oleju i tez na autostradzie widze chmurke dymu w nocy we wstecznym lusterku (w swiatlach samochodu jadacego za mna). Koncowka tlumika jest cala w czarnym osadzie. U mnie spalanie pokazuje normalne 9l przy 140 km\h i wiem ze rowniez mam termostat do wymiany bo nie trzyma temperatury ( na autostradzie ma caly czas niecale 70 C a w miescie do 110 C dochodzi, po czym odpala wiatrak i spada do mniej niz 90 C i tak wkolo ). Dodam rowniez ze auto kupilem niedawno i wiem ze ktos zalal wczesniej olej 10 w40. Ja odrazu wymienilem na castrol 10 w60 bo wiem ze taki jest prawidlowy !! Co jest przyczyna dymienia ??
Przecież wcześniej sobie odpowiedziałeś.
Teraz tylko pytanie czy pali ten olej przez "pierścienie" czy "uszczelniacze zaworowe" .
Ale na to pytanie odpowie tylko prawidłowa diagnostyka na warsztacie.
- - - Updated - - -
Ale jeśli ci bierze olej przy 125tkm to albo ten przebieg to lipa albo auto skatowane.
Moja Bella
Branie oleju w JTS to norma. Spalanie 0,5l na 1000km to nic strasznego. Sproboj przejechać 1000km nie przekraczając 3 tys obrotow i skontroluj. U mnie wtedy na bagnecie nie widać zadnego ubytku ale jak depne mocniej to owszem bierze i nawet i 0,5l na 1000km. Jak silnik pracuje na wysokich obrotach to po prostu musi spalic trochę tego oleju
To teraz pytanie jak powinna wygladac prawidlowa diagnostyka tego problemu ??
Trzeba się przygladnac jaki jest ten dym z wydechu. Teraz z rana jest dosyć chłodno także lekki dymek będzie zawsze, może tez być wilgoc w tłumiku także bialy dymek się pojawi ale po przepaleniu nie powinien już dymic. Jeśli dymi caly czas i o ile dobrze pamiętam na niebiesko to wtedy jest to oznaka spalania oleju i trzeba zajac się remontem silnika.
Odpowiedzi na pytanie:którędy ubywa olej są zasadniczo cztery:
pierścienie
uszczelniacze
wyciek
turbina-jeśli auto takową posiada.
Pomiar kompresji nie odpowie czy olej "ucieka"przez pierścienie.Do postawienia poprawnej diagnozy nie wystarcza opis.Auto trzeba obsluchać,obwąchać i dokładnie sprawdzic kilka możliwych objawów zarówno przy rozruchu zimnego silnika,pracy zimnego i rozgrzanego a tego nie da się zrobić przez telefon czy internet.Pozdrawiam