Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Temat: Przepływomierz Boscha vs Pierburga vs Magneti Marelli

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

ale nie chodzi mi o to , jakby ta rurka mi pękła ? to by chyba lewe powietrze ciągnął , a wkład by był dobry to co ? mam wyrzucać przepływke za 200zł jak wkład jest dobry tylko ta rurka którą kupię używaną za 40zł jest pęknięta

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Cytat Napisał bonzaj Zobacz post
    Ale wklejanie nie ma wpływu na funkcjonowanie
    Oczywiscie , ze nie ma wpływu na funkcjonowanie natomiast nie daje możliwości gmerania , przekładania , kombinowania ... "lipa"

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

A jak się gwint zerwie to też lewe powietrze pociągnie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar siapek
    Mieszka w
    W-wa Centralna
    Auto
    147 JTD 16V TI

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/przeplywomier...195460084.html
    jest napisane, że produkcji włoskiej. tylko to jest do 1.9 jtd 16v

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

no tak na tej co ja chce kupić też jest napisane made in italy podobno

---------- Post added at 18:08 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

A czy posiada ktoś przepływke firmy QAP ? też niemiecka .Kolega Damian posiada ją w swoim sklepie i coraz bardziej mnie kusi żeby podjechać i kupić ją u niego , czytam też na necie że jeden koleś chciał kupić ja do passata i polecali ją a sklep skarg i zwrotów tej przepływki QAP nie miał,może warto sprawdzić

---------- Post added at 23:20 ---------- Previous post was at 18:08 ----------

mam jeszcze takie pytanie , jak mam rozwaloną przepływke i na FES'ie wyskakuje mi jej błąd to jak zmienie na nową to wystarczy ze wykasuje ten błąd czy muszę robić coś jeszcze ?

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    no tak na tej co ja chce kupić też jest napisane made in italy podobno

---------- Post added at 18:08 ---------- Previous post was at 16:52 ----------

A czy posiada ktoś przepływke firmy QAP ? też niemiecka .Kolega Damian posiada ją w swoim sklepie i coraz bardziej mnie kusi żeby podjechać i kupić ją u niego , czytam też na necie że jeden koleś chciał kupić ja do passata i polecali ją a sklep skarg i zwrotów tej przepływki QAP nie miał,może warto sprawdzić

---------- Post added at 23:20 ---------- Previous post was at 18:08 ----------

mam jeszcze takie pytanie , jak mam rozwaloną przepływke i na FES'ie wyskakuje mi jej błąd to jak zmienie na nową to wystarczy ze wykasuje ten błąd czy muszę robić coś jeszcze ?
    1. Nie oszukuj się - ani MM ani QAP nie umywają się do Boscha. Prędzej czy później zaoszczędzone pieniądze zostawisz albo na stacji benzynowej (podniesione spalanie przez błędny wskazania przepływomierza) albo ponownie u Damiana kupując następną przepływkę. O gorszych osiągach itp. nie wspominając

2. Wystarczy wykasować błąd

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Dzięki za odp co do błędu.Jeśli chodzi o przepływke od paru dni strasznie nurtuje mnie ten problem , dużo czytam o tym między innymi opinie użytkowników oraz artykuły i praktycznie w każdym artykule BOSCH robi za tego oryginalnego i tego najlepszego , a 60% komentarzy do tych artykułów jest tak że i owszem ze BOSCH jest bdb ale się psuje szybko 2 kolesi którzy serwisują swoje auta w ASO wypowiadają się że podczas przejechania 20 tys km zmieniali 2 razy przepływke (oczywiście cały czas BOSCHA) i piszą że teraz jeżdżą na firmowych zamiennikach i nie widzą zadnych zmian a kasy wydają o połowę albo 1/3 mniej.Ogólnie dużo osób pisze że BOSCH może i kiedyś był dobry ale teraz stawiają na ilość a nie na jakość.Czytałem również o QAP'ie mało o nim informacji niestety a MM wręcz przeciwnie jest to jedna z najlepszych firm która robi części do aut swojego czasu chyba do VAG'a robiła całą elektrykę (nie jestem pewien czy do VAG'a). Czytam posty użytkowników VW bo tam dużo jest takich tematów o przepływkach i u nich jest również BOSCH montowany jako oryginalny a polecają MM i jeśli chodzi o spalanie i dynamikę pisze że nie widzą najmniejszej różnicy.Nie wiem jak przełożyć to na Alfę może Włoszka jest bardziej czuła niż Niemiec , tego niestety nwm ale napewno spróbuję którąś z tych przepływek za MM przemawia to że jest bdb firma a za QAP'em to ze mogę podjechać do Damiana pogadać z nim o tym obejrzeć to doradzić itd . W następnym tyg mam zamiar kupować ten weekend mam na przemyślenia
    Ostatnio edytowane przez Damian156JTD ; 25-03-2012 o 00:01

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Co kupisz to kupisz, napisz jak się sprawdza po zamontowaniu, nie ważne czy <MM czy QAP, na razie zbędna dyskusja i ględzenie o dupie Maryny. Bez obrazy.

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

nie no spoko nie obrażam się i w sumie masz racje . Jak kupię i zamontuje wszystko opiszę , jeśli jakiś z ww nie da efektu to da mi to nauczkę ze tylko BOSCH chociaż wolał bym nie

---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:18 ----------

wkład z tego http://allegro.pl/bosch-przeplywomie...229303797.html podejdzie ? bo tak na forum było napisane ale wolę się upewnić

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Cytat Napisał puotek Zobacz post
    1. Nie oszukuj się - ani MM ani QAP nie umywają się do Boscha. Prędzej czy później zaoszczędzone pieniądze zostawisz albo na stacji benzynowej (podniesione spalanie przez błędny wskazania przepływomierza) albo ponownie u Damiana kupując następną przepływkę. O gorszych osiągach itp. nie wspominając
    Napisałem już wczesniej...tylko i wyłącznie Bosch. Wszystkie pozostałe zamienniki zaniżają wskazania. Mam QAP na półce bo jest rynek na tanie zamienniki ale nie polecam ich znajomym.

---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:16 ----------

Cytat Napisał siapek Zobacz post
    http://moto.allegro.pl/przeplywomier...195460084.html
    jest napisane, że produkcji włoskiej. tylko to jest do 1.9 jtd 16v

http://www.autosklep24.pl/pl/p/Przep...-JTD-16v/11735

Jaki sens w kupowaniu zamiennika jeśli oryginał jest tańszy?
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 25-03-2012 o 11:22