jak masz kase to lepiej kup nowy.Ja sie nie orjentuje czy kolektor w 2.4 jest taki sam jak w 1.9 czy jakos sie rozni??Jezeli nie to kupisz za ok.800 zl nowy kolektor
Za 800 zł? Tak, ale do 1.9. Silnik 2.4 ma jeden cylinder więcej, te kolektory nie są takie same. Niestety, za tę cenę do silnika 2.4 jeszcze takiego nie wiedziałem a, używka za 500 zł z A...(takie są tam ceny), to lekka przesada.
nie jest taki sam bo w 2.4 przecież jest 5 cylindrów więc i kolektor wiekszy o parę dziurek na cylinder
ryki67, masz pełną skrzynkę i nie da się z tobą skontaktować w związku z kolektorem
Dokładnie. Chciałem, to mam. Mądry Polak po szkodzie. A propos - chciałem 1.9 ale nie było, więc wziąłem 2.4. Z obecną wiedzą na tamten czas to raczej bym poczekał dłużej na 1.9.
Masz najlepszego diesla jaki wyszedł w alfie ktory ma w serii 400Nm kolego alfa przy masie 1650kg z innymi silnikami sie tylko toczy, zainwestuj trochę a zobaczysz,
Po drugie
moim zdaniem jest to najtańszy samochód jeśli chodzi oczywiście o używany z mocą powyżej 200km,
popatrz na ceny używanych VW, Opli, czy innych marek z taką mocą.
pozdrawiam
kolego ryki za 1500 zl moge tez miec w granicach 190 KM i moment w granicach 400 Nm a ile czesci wiecej na rynku do 1.9 wiec nie pisz ze jest to najlepszy motor bo przykladowo 2.0 JTDm jest chyba lepszy.Ja nie twierdze ze jest to zly motor ale chyba bardziej sprawdzony jest 1.9