No ale dźwięk jest fajny i nie wyobrażam sobie, żeby tego lekkiego świstu turbinki nie było słychać![]()
No ale dźwięk jest fajny i nie wyobrażam sobie, żeby tego lekkiego świstu turbinki nie było słychać![]()
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Calkiem niedawno gwizdalo u mnie przy delikatnie peknietym polaczeniu silnika z intercoolerem,mala dziurka a moc spadla sporo 8)
Przyznam ze początkowo było mi was zal ale skoro upieracie sie przy regeneracji to nawet dobrze, moja satysfakcja a wasza złosc jak wam padnie po regeneracji będzie wyjątkowo mocna.
A co do gwizdu. turbina ma dawac cichutki świst ale nieGWIZD. Jak słychac gwizdanie bez wsłuchiwanie sie na postoju dodajac gazu lub w trakcie jazdy to turbo KAPUT!!!
Driver, a nowe turbiny to robią krasnoludki czy ludzie na odpowiednich obrabiarkach? Czym rózni się regeneracja od procesu produkcyjnego? - Niczym pod warunkiem że warsztat który to robi ma odpowiednie obrabiarki i zachowuje reżim technologiczny. Zawsze bawią mnie ludzie którzy odbierając części wykonane na obrabiarce CNC mówia "Panie jak ze sklepu" - jakby to w sklepie wzięły się z kosmosu...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
teraz to się zaczołem bać to moja pierwsza alfa 2,4 jtd i gwizda tak że ją słyszę wcześniej jeździłem doblem 1,9 jtd i nie słyszałem w nim wogóle turbiny :/
mam nadzieje że to nie są oznaki konca koncow
Moja od półtorej roku też gwizda i jeżdzę. Przy otwartych szybach oczywiście, bo jak zamknę to raczej cisza. No i gdzieś od 1800 do 2500? potem chyba w ultradźwięki przechodzi ;-)
Pozdrawiam.
A już chciałe kupować diesla.
No to dobrze chciałes w dieslu w porównaniu z TSem zero problemów. Nie musisz martwić się rozrządem, zużyciem oleju i spalaniem
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jestem troche spokojniejszy bo na samym starcie zmienilem filtry przednie tarcze z kolockami i rozrzad no i olej wydalem troche kaski mam jeszcze dwie oslony przegubu do wymiany w przyszlym tyg wiec nie chcial bym zeby zaraz cos mi wyskloczylo z turbo ale moj mechanik mowi ze pracuje w porzadku musze poznac troche ten samochodzik
sory za OT
Nie ma tematu, wy regenerujcie a ja czekam końca...Napisał Maciek-156