Folię odkleja się bezproblemowo. Natomiast hydrografika jest na stałe gdyż jest pokrywana bezbarwnym. Można jedynie zamalować.
Folię odkleja się bezproblemowo. Natomiast hydrografika jest na stałe gdyż jest pokrywana bezbarwnym. Można jedynie zamalować.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
mysle ze folia hydrograficzna bedzie o wiele trwalsza i ladniej sie prezentuje niz folia 3M,a napewno nie bedzie sie odklejac i wywijac wiec proponuje dobrze przemyslec.Nie tylko mi sie ta folia odklejala.Na forum z rok temu bylo juz o tym jak Tomek oklejal konsole i tez byly z tym problemy.Mowil mi tez jak bylem u niego ze mial juz kilka przypadkow takich jak moj i sam nie wie jaka jest przyczyna.Rozmawialem tez o tych foliach z moim lakiernikiem.Powiedzial ze na lakierze czyli na oklejonych nadwoziach tez wychodza bable i jakos to nacinaja.
O wychodzeniu bąbli jeszcze nie słyszałem/nie widziałem. Natomiast co do odklejania to przyczyną jest ogrzewanie przy naklejaniu. Trzeba utrzymać odpowiednią temperaturę - dlatego często na filmach instruktażowych z oklejania aut używają mierników temperatury.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
mi straszne bable wyskakiwaly i wywijala sie z otworow.Poprostu tragedia to wygladalo
1. Tak.
2. Tak.
Z tego co pamiętam Ty też u niego kupiłeś. Ogólnie sprawia bardzo pozytywne i profesjonalne wrażenie. Mam nadzieję, że auto (i konsola) też będą ok.
auto bedzie OK nie masz sie co martwic.Konsola napewno na poczatku bedzie OK chyba ze Tomek zmienil troszke technike ale jezeli masz jeszcze okazje to powiedz mu zeby wzial i pomalowal pod kolor jak juz zdejmuje te plastiki.Chyba ze juz msz oklejone.Zrobisz jak uwazasz ale ja juz bym sie nie zdecydowal na oklejanie.Pusc mi na PW linka do tej 159 ktora kupiles.Zerknalbym z ciekawosci
Spokojnie, będzie najprawdopodobniej malowanieZ oklejaniem już wiem gdzie jest problem - bo na wielu elementach nie ma żadnego problemu z trzymaniem się okleiny, a na innych znowu się robią jakieś dziwne zjawiska typu bąble, odchodząca folia, itp. Otóż nie można tej folii za bardzo podgrzać, szczególnie przy oklejaniu otworów. Oczywiście bardzo łatwo się wtedy formuje, ale klej wysycha i przestaje trzymać się powierzchni... I potem wystarczy lekkie podgrzanie folii (np. auto na słońcu) i w niektórych miejscach odchodzi ona od elementu oklejanego.
Aczkolwiek biorąc pod uwagę czasochłonność oklejania i malowania oraz teoretyczną trwałość tych rozwiązań - więcej zabawy jest z malowaniem, szczególnie z przygotowaniem powierzchni no i okleina alu-podobna wygląda lepiej, ale po przemalowaniu jeszcze z żadną konsolą nic niedobrego się nie działo. Po oklejaniu - owszem...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów