Jakie 2tys ludzie!! Co wy wszystko w ASO kupujecie czy u dziesiątego pośrednika z kolei?
W 3.0 macie zupełnie inny dźwiek samego silnika, przy TB nie ma szału że tak powiem![]()
Jakie 2tys ludzie!! Co wy wszystko w ASO kupujecie czy u dziesiątego pośrednika z kolei?
W 3.0 macie zupełnie inny dźwiek samego silnika, przy TB nie ma szału że tak powiem![]()
mój kumpel za gotowca z MG do focusa ST zapłacił koło 3-3,5 tys. i zrobili to na prawdę fajnie i dźwięk powalający
ceny sa niestety wysokie ,dlatego kupilem oryginal Imasaf bo tez wczesnej myslalem o tej firmie
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
uścislijmy pewną rzeczwydech do 3,500 obrotów ma byc cichutki , a pwyżej ma sie drzeć (w granicach rozsądku oczywiscie) mnie akurat seria sie niepodoba ;/ wjeżdżając w tunel opuszczam szyby redukcja do dwójki gaz w podłoge i troche za cicho jest
![]()
Polecam wyciąć kata i środkowy i w to miejsce odpowiednia strumienica i tłumik środkowy przelotowy (dla zainteresowanych moge polecić naprawde dobre graty i niedrogie) a na końcu wydechu... SERIA. Gwarantuje, że dźwię będzie więcej niż zadowalający, i polecam do tego usunąć rezonator dolotu i fiterek powietrza zamienić na sportowy np. stożkowy sam będę tak robił w mojej 166 2.5 V6 znaczy stożek już jest i dźwięk już jest niesamowity a i wydech niedługo będzie gotowy
- - - Updated - - -
zgadzam się i dodam, że np. między 2.5 i 3.2 też jest duża różnica w gangu.
W mojej 2.5 naprawdę słychać, że to V-ka nawet w serii a miałem tą przyjemność jechać 166 po FL 3.2 i oprócz tego , że oczywiście ma lepsze pie....cie to chodzi bardziej jak szlifierka
Wywalenie Kata nie wchodzi w grę. Czy inny tłumik środkowy ( przelotowy) i końcowy ( supersprint lub ragazzon) załatwia sprawę . Nie wywalę 5 koła na wydech , nie ma na to szans . ok 2 tyś zł mogę przeznaczyć na poprawienie tego co mam teraz. Jakieś rady Panowie?
jak chcesz zostawić kata to polecam Ci tą strumienice wstawić zamiast tłumika środkowego (strumienica Speeder szczelinowa lub naddźwiękowa) poczytaj sobie o nich
http://moto.allegro.pl/opatentowana-...905082963.html
ja zawsze montowałem szczelinówke i była super. polepszy napewno wylot spalin i dźwięku tez trochę uwolni (choć naddźwiękowa z pewnością więcej przy zostawionym kacie) + zmień końcowy na jakiś dobrej marki. Raggazzon czy np. Supersprint mają raczej to do siebie, że tanie nie są. Ale zostawienie kata na pewno będzie skutecznie powstrzymywać kwestię dobrego brzmienia. taka moja opinia
i tak jak pisałem filterek powietrza możesz zmienić na stożek efekt gwarantowany, oczywiście jak wyrzucisz rezonator (to takie czarne nad standardowym filtrem)
ja mam wydech seria póki co tylko założony właśnie stożek i dźwięk jest rewelacyjny![]()
Ostatnio edytowane przez dawidmk7 ; 16-01-2013 o 11:56