Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Sasiad uszkodzil moja Alfunie prosze o rady

Użytkownik Alfa i Omega Avatar gechu
    Mieszka w
    konin,bełchatów
    Auto
    156 1.8ts

Domyślnie

Cytat Napisał Jony88 Zobacz post
    Zemsta będzie na pewno ja jakbym miał takiego konfidenta to w dosłownym tego słowa znaczeniu bym go zaj**ł. Raz mnie sąsiad podpierniczył,że mu przęsło płotu zawaliłem a My z kumplem po pijaku tylko się o niego oparliśmy a,że się przewróciło to cóż zrobić drewno spruchniałe było,jakby nie było płot naprawiliśmy ale zemsta była słodka przez kilka lat i to nie tylko z mojej strony.
    jak ja bym złapał tak najebaneg.. za kierownicą to bym mu ten pusty łeb rozjeba..ł , kara na takich powinna być jedna bez znaczenia czy ojciec syn papież czy matka 10 dzieci kara kula w pusty łeb

- - - Updated - - -

a z oc krój ile wlezie drobne ryski , pęknięta atrapa itp

Alfa, czyli walka serca z rozumem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Ubezpieczyciel gościa pokryje wydatki z jego polisy, a potem ściagnie (nawet przy pomocy komornika) z gościa co do złotówki. Śmiało możesz odstawić auto nawet do auto ryzowanego serwisu tylko koniecznie weź fakturę Minus jest niestety taki że kasę dostaniesz dopiero po sprawie sądowej.
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Loco
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r

Domyślnie

Dokładnie nie patyczkuj się ,tych złodziei trzeba łoić jak się da, bo oni nas cały czas okradają . Mój przykład kupiłem poprzednie auta w skarbowym zapłaciłem według ich cennika podatek od wartości 11500zł po dokładnie pół roku gość mi wyjechał, próbując uciec otarłem się całym bokiem o kant jego błotnika po czym przodem uderzyłem w niski słupek ,szkody- cały bok do malowania czyli 4 elementy do tego zderzak do wymiany i malowania, lewa lampa zaczep pęknięty, rozwalony rezonator i puszka filtra powietrza, przewód od wspomagania ,felga skrzywiona . Werdykt szkoda całkowita wartość auto wyceniona przez ubezpieczyciela 6500zł z czego wypłacili 2500zł, po odwołaniu dołożyli 200zł. Suma sumarą pa zakupie gratów musiałem jeździć po całym mieście i szukać lakiernika który mi to pomaluje w takiej cenie żebym nie musiał do tego interesu dokładać wyszedłem na 0 ale gdybym chciał doliczyć stracony czas i paliwo które spaliłem jeżdżąc w tej sprawie to dołożyłem do tego. Abstrahując od tego ja się pytam jakim cudem auto straciło w pól roku na wartości 5tyś zł według ubezpieczyciela ????? Zwykłe złodziejstwo więc ja się koledze wcale nie dziwię.

A Ci ignoranci którzy nazywają go konfidentem niech sobie w tych swoich pustych łbach bo inaczej napisać nie mogę wyobrażą że ten człowiek być może tym co zrobił uratował czyjeś życie, ocalił czyjąś matkę, ojca, córkę, syna... nie życzę wam idiotą jp na 100% aby was życie w brutalny sposób nauczyło pokory i zmieniło wasze podejście.

A ty kolego nie dawaj za wygraną bo takich gnoi trzeba tępić !!

alfagt19jtd
    Gość

Domyślnie

Zemsta będzie na pewno ja jakbym miał takiego konfidenta to w dosłownym tego słowa znaczeniu bym go zaj**ł. Raz mnie sąsiad podpierniczył,że mu przęsło płotu zawaliłem a My z kumplem po pijaku tylko się o niego oparliśmy a,że się przewróciło to cóż zrobić drewno spruchniałe było,jakby nie było płot naprawiliśmy ale zemsta była słodka przez kilka lat i to nie tylko z mojej strony.
    zemsta za co ? że jesteś idiotą ?

- - - Updated - - -

żenada... na chwilkę wróciłem ale jak czytam co takie głąby wypisują i co sobą reprezentują to rozumiem że to był błąd...

- - - Updated - - -

Ja proniłem chłopakom dupy... ...możemy tu polenizowac...
    alfista

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

e tam Marcin - czasem jest wesoło

sam dobrze wiesz ...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

W skrócie: opierdolić ubezpieczyciela - dobrze, zadzwonić na policję bo ktoś po pijaku zniszczył mi samochód - źle. Dziwne priorytety ma logika używana w tym kraju.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie w ty kraju - pisz dokładnie =
    przez niektórych

- - - Updated - - -

ja tam litości nie mam dla % za kierwonicą

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Fakt - niebezpieczne uogólnienie. Co do denuncjowania nawalonych za kierownicą - mi nawet tego 1zł nie trzeba płacić, a co tam, nawet na telefon i prąd do ładowania wydam ze swoich, dla czystej przyjemności i mam totalnie w 4d czy ktoś mnie nazwie konfidentem, donosicielem. Jak ktoś wsiada narąbany jak Kwaśniewski w Charkowie za kierownicę to odbieram to jako zamach na moje i moich bliskich życie. Tutaj kolega i tak się wykazał dużą dozą wyrozumiałości, że próbował z kretynem rozmawiać jak z człowiekiem.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar nico
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Abstrahując od poruszonej sprawy – czy Was nie razi styl i język, w jakim został napisany pierwszy post? Nie jestem jakimś purystą językowym, ale czytając momentami nie bardzo wiedziałem, co autor miał na myśli. O bardzo nadużywanych (nie tylko przez założyciela wątku) wulgaryzmach nie wspomnę…

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Zgadzam się z kolegą nico. Ja rozumiem emocje, ja wszystko rozumiem. Ale postawienie przecinka problemem nie jest. Powstrzymanie się od wulgaryzmów bywa ciężkie, ale nie ma rzeczy niemożliwych