Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Temat: Tylne koła pod dużym kątem

Stanley
    Gość

Domyślnie

Przyłaczam sie do prośby o ten nr katalogowy, a swoja drogą to dzięki gryzliemu 74 ja zanim zacznę wymieniac co kolwiek też pojadę na diagnostykę i zobaczę czy sama korekta ustawienia kątów pomoże (przypominam że ja też mam koła tak : /---\).
    A swoja drogą to wpadl mi dzis pomyśł , że skoro jest tam jakaś regulacja i to na tyle duża , że gryzliemu74 wyprostowali kąty to nasówa się wniosek , że istniej mozliwość rozkręcenie się śrób regulacyjnych a nie zaraz wahy i reszta do wymiany. Co WY na to?

Mistiq
    Gość

Domyślnie

Ja tez mam Tylnie kółeczka /==\ jak w rajdówce z DTM i pilnie sledze wasze ustalenia bo mam zamiar własnie robić tylne zawieszenie a koszty wahaczy to już "coś" z tego co się zorientowałem Dzięki i Wszystkich pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mario166
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 166 2,4 JTD CF3 140 PS

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    Przyłaczam sie do prośby o ten nr katalogowy, a swoja drogą to dzięki gryzliemu 74 ja zanim zacznę wymieniac co kolwiek też pojadę na diagnostykę i zobaczę czy sama korekta ustawienia kątów pomoże (przypominam że ja też mam koła tak : /---\).
    A swoja drogą to wpadl mi dzis pomyśł , że skoro jest tam jakaś regulacja i to na tyle duża , że gryzliemu74 wyprostowali kąty to nasówa się wniosek , że istniej mozliwość rozkręcenie się śrób regulacyjnych a nie zaraz wahy i reszta do wymiany. Co WY na to?
    Stanley proszę zlituj się i daj już spokój z tą regulacją , ustaliliśmy przecież że że jej nie ma,ja na twoim miejscu nie szedł bym w ślady gryzliego74 zwłaszcza że po tych naprawach jak sam pisze nie da sie jeździć normalnie.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Mistiq
    Ja tez mam Tylnie kółeczka /==\ jak w rajdówce z DTM i pilnie sledze wasze ustalenia bo mam zamiar własnie robić tylne zawieszenie a koszty wahaczy to już "coś" z tego co się zorientowałem Dzięki i Wszystkich pozdrawiam
    Witam
    Ja kupiłem wahacze tutaj: http://moto.allegro.pl/item427532469...i_sp_z_oo.html
    bardzo polecam tego sprzedawcę zamawiam tam wszystkie części a ceny niższe o nawet 35%.

Stanley
    Gość

Domyślnie

mario166, No właśnie naprawy nic nie dały ! więc może faktycznie regulacja pozostała. Jak widzisz w naszym kraju obsługi tego auta i jego napraw uczyć sie musimy z mechanikami razem. A nie jestem po gastronomii żeby nie umieć logicznie myśleć.

Stanley
    Gość

Domyślnie

I następne pytanie posiłkowe ? Jak są montowane wachacze , wg mnie są to elementy sztywne czyli pozycja zamontowania jedna jedyna. Więc jakim cudem zuzycie wahów daje efekt idealnie równych kątów po obu stronach? Rozumiem jeden sie zużył wiecej drugi mniej ale dwa idealanie tak samo?

Stanley
    Gość

Domyślnie

Pamieatm jak u ojca w peugocie 206 takie zjawisko było też ale tam była belka na której wahy pracowały na łożyckach tulejowych i było bardzo prosto zrozumieć skąd tak zrobiły sie kąty , poprostu łozycka sie wytarły na papier i efekt oczywisty wachy sie rozlazły na bok. A w A166 budowa tylnej belki jest zupełnie inna z tego co widziałem!

Stanley
    Gość

Domyślnie

N allegro mozna taka belkę wymontowaną zobaczyć!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    mario166, No właśnie naprawy nic nie dały ! więc może faktycznie regulacja pozostała. Jak widzisz w naszym kraju obsługi tego auta i jego napraw uczyć sie musimy z mechanikami razem. A nie jestem po gastronomii żeby nie umieć logicznie myśleć.
    Jakie naprawy, gryzli74 napisał że wymienił tylko tuleje tylnej belki które na pochylenie kół wpływu nie mają, i znowu piszesz o regulacji której nie ma.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Stanley
    I następne pytanie posiłkowe ? Jak są montowane wachacze , wg mnie są to elementy sztywne czyli pozycja zamontowania jedna jedyna. Więc jakim cudem zuzycie wahów daje efekt idealnie równych kątów po obu stronach? Rozumiem jeden sie zużył wiecej drugi mniej ale dwa idealanie tak samo?
    Wahacze w AR 166 mają tzw. tuleje pływające poczytaj sobie na ich temat w necie to zrozumiesz jak działają i jak się zużywają .
    Oprócz tulei w wahaczach prawie równocześnie zużywają sie tuleje (również pływające ) zwrotnicy.
    Suma luzów na tych elementach daje takie właśnie pochylenie kół /