Jak obecna padnie w szybkim czasie to na bank decyduje się na zamiennik ale firmowy.
A z podzespołami boscha jest jak z olejem, rzekomo ma być selenia i koniec.
Zresztą firmy tj. Marelli, denso, ntk itp produkują podzespoły do innych aut, i tam się sprawdzają bez zarzutu RÓWNIEŻ z komputerem Boscha m 1.5.5. (opel, volvo i VW m.in)
Czesany, jak zachowuję się Twoja nowa sonda, po dalszych dniach użytkowania wszystko ok? Ja także muszę wymienić u siebie, tylko różne opinie krążą i się waham.
to sie nie zastanawiaj, kupuj uniwersalną, będzie hulać
Witajcie koledzy, przestudiowałem cały katalog bosch i powiem tyle sonda 4-przewodowa o nr258 do alf powinno byc 006 , czyli sonda z ceramiczną grzałką i o końcowych 3 cyfrach xxx , które oznaczają tylko długość przewodu i rodzaj wtyczki. Środkowe cyfry 003, a nie 006 oznaczają tylko , że sonda trochę wolniej się nagrzewa , ale poza tym działa identycznie (po przetestowaniu byłem zdumiony ponieważ alfa zbierała się nadzwyczaj żwawo). W zasadzie nie ma to znaczenia, ponieważ komputer zaczyna z nich korzystać dopiero po osiągnięciu właściwej temp. płynu , a to i tak dużo później niż obie sondy osiągną właściwą temperaturę do prawidłowego działania.Wnioski-Jeśli szukam sondy do mojej alfy(miło jest gdy trafię na właściwą wtyczkę) pytam zawsze o sondę bosch o nr początkowym 258 xxx xxx! Po zmianie wtyku na właściwy, używając zacisków bo je posiadam i tak jest łatwiej, sondy chodzą całkiem normalnie. Integrator sond jest w normie. Sondy zmieniałem ostatnio dość często ponieważ miałem mocno rozregulowany gaz i każda jedna padała bez względu na to czy dorabiałem wtyczkę czy był to oryginał. Mam nadzieję , że co niektórzy pomyślą chwilę. Naprawdę mam ubaw jak czytam , że jak już to tylko oryginał za kupę kasy bo inne(czyt te same z inną wtyczką i dł. kabla) się nie nadają.
AR 156 1.8TS ME7.3.1
Do JTS'a też podejdą uniwersalne ?
Minęły prawie 2 lata i prawie 15tyś km, sonda "moto equip" o której mowa od początku działa tak jak na początku czyli bardzo dobrze.
Mam nadzieję , że co niektórzy pomyślą chwilę. Naprawdę mam ubaw jak czytam , że jak już to tylko oryginał za kupę kasy bo inne(czyt te same z inną wtyczką i dł. kabla) się nie nadają.
Ja również mam taką nadziejealbo to co słyszałem już też w tym temacie:
Opisz swoje doświadczenia, bo jak na razie żadnych konkretów.Jak większość użytkowników AR mam inne doświadczenie z zamiennikami.
Ja mam dużo zamienników w swoim aucie i spisują się bardzo dobrze, po 2 latach nie wykazują zużycia ( nie wspominam o zaoszczędzonej kasie)
Czytaj wyżej, "mistrzu"No to rzeczywiście już kilometrów narobiłeś i możesz wiele powiedzieć jak się spisuje.Śmieszne.
Widzę że nie potrafimy czytać ze zrozumieniem i czepiamy się czego tylko można, nie doczytałeś początku tematu w którym pisałem że na oryginalnej sondzie łapało błąd! na kompie, po wymianie na tą błąd zniknął, siłą rzeczy nie mogłem przejechać więcej km w tak krótkim czasie, więc twoje zarzuty są co najmniej śmieszne.
Nie wiem co próbujesz osiągnąć swoimi wymysłami i brakiem konkretów, dalsze twoje wypociny:
Sądzisz że jesteś najmądrzejszym pogromcą mitów?Rady w stylu-jak sonda to tylko boscha,przepływomierz także nie wzięły sie z mitologi Kolego.Rady takie dają ci którzy parę latek tymi autami smigają, trochę kilometrów przejechali i doświadczyli na własnej skórze a właściwie portfelu takich"oszczędności".Więc zanim nazwiesz coś mitem pomyśl popytaj albo sam nabierz doświadczenia.
Sądzę że mam rację i właśnie to udowodniłem, dlaczego piszesz o przepływomierzu w temacie o sondzie?
Ogarnij się i sam nabierz doświadczenia chłopcze bo się ośmieszasz a twoja wiedza jest mizerna, powtarzasz to co powiedzieli "inni" i się tego trzymasz, a jak widzisz wcale tak nie jest, przetestuj sam i wtedy wyraź swoją opinie.
Co do oszczędności to na samej sondzie zaoszczędziłem 250zł! nie mówiąc o wielu zamiennikach które mam w aucie, dość długa lista, na oryginałach i broń Boże w aso koszt części i robocizny przekroczył by wartość auta, czyli 8tyś, a tak dzięki zamiennikom (oprócz sprzęgła itp) i zaufanemu mechanikowi koszt zamnknął się w 3tyś zł za wszystko!
Opisuje tylko swój punkt widzenia, nie każe nikomu kupować zamienników
I tak obala się mity że sonda to tylko oryginał, a "guzik" prawda
Dziękuje za uwagę.
Ostatnio edytowane przez Alfa156bb ; 17-04-2013 o 09:57
Pochwal się jeszcze ile kucy ci zostało z tych nominalnych 144 (najlepiej wykres z hamowni) i wszystko bedzie jasne
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Do autora tematu:
możesz podać jakis aktualny link bo strony na allegro albo nick sprzedawcy??
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo