Czyli opis jak ulał pasuje do moich objawów. No nic, w weekend zabieram się za sprawdzenie klimy. Daj znać jak uda Ci się coś jeszcze ustalić ze swoim autem![]()
Czyli opis jak ulał pasuje do moich objawów. No nic, w weekend zabieram się za sprawdzenie klimy. Daj znać jak uda Ci się coś jeszcze ustalić ze swoim autem![]()
Chwilowa trwają dywagacje na temat czy robić samemu czy oddać do warsztatu. Lubię podłubać, a to nie może być trudne, no i pare setek można ocalić. Muszę szybko ogarnąć temat bo objawy nasilają się z dnia na dzień.
Heh ja teraz walczę z pompą sprzęgła. Kupiłem zestaw naprawczy, ale za chu.. nie idzie wyciągnąć tego cholerstwa bez podnośnika lub kanału. Potem zajmę się tą sprężarką, na szczęście objawy się nie nasilają.
U Ciebie nie koniecznie musi to też być łożysko sprężarki. Może to być inne łożysko np. alternatoralub koło pasowe. Trzeba zrzucić pasek i poszperać. Udanych łowów.
No i jak są jakieś postępy bo u mnie z pod maski słychać jakby się koty je...y, ale zamówiłem dziś łożysko sprężarki no i uszczelniacz teraz kwestia wymiany. Da radę zrobić to samemu czy raczej problematyczne to będzie ?? Robił to ktoś??
mi kolo a raczej sprzęgło na alternatorze padło to bardziej dźwięk był taki piskliwy jakby świerszcz pod maską, metaliczny dźwięk... a dla zainteresowanych koszt wymiany kółka z montażem 150zł;/ sam wyciągałem i montowałem alternator...
może komuś się to przyda![]()
Wiesz może czy da radę wymontować to łożysko bez wyciągania sprężarki i czy jest jako takie podejście?
jeśli chodzi o klimę to jesli dobrze pamietam to dojdziesz od strony kola pasażera zeby odkrecic kolo od sprezarki ale nie wiem jak samo kolo siedzi czy na jakims stozku czy klinie i jak się je zdejmuje... taki kwadrat od nadkola trzeba odkręcić chyba 3 wkręty...