Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Temat: Dziadek uderzył w bok i caly przód polecial...

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    Tym bardziej, że ten sam samochód przy obliczaniu składki wyceniliby na 12 000...

Tilt poza tym, nie zarzucaj TriXterowi symulowania, bo przy takim dzwonie wszystko ma prawo go boleć...
    Czytaj uważnie, nie odnosiłem się do wypadku TriXtera (który rzeczywiście mógł ucierpieć) tylko do kolejnego razu na tym forum kiedy Bocian zachęca do wyłudzania odszkodowania. Zgadzam się z Bocianem że firmy ubezpieczeniowe też nie są uczciwe i trzeba z nimi walczyć o swoje. Nie zgadzam się za to z koncepcją rodem z Misia "Misu ukradli Ci paszport, ukradnij i Ty" a jeszcz bardziej z promowaniem nieuczciwości do czego Bocian przyznaje się uzasadniając to rewanżem.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Cytat Napisał TILT Zobacz post
    Nie zgadzam się za to z koncepcją rodem z Misia "Misu ukradli Ci paszport, ukradnij i Ty" a jeszcz bardziej z promowaniem nieuczciwości...
    Czyli jednak mamy w kraju porządnych ludzi? To miło czytać takie rzeczy, bo już myślałem, że mamy samych cwaniaków i kozaków... To, że ktoś jest nieuczciwy, nie usprawiedliwia naszej nieuczciwości.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    Czyli jednak mamy w kraju porządnych ludzi? To miło czytać takie rzeczy, bo już myślałem, że mamy samych cwaniaków i kozaków... To, że ktoś jest nieuczciwy, nie usprawiedliwia naszej nieuczciwości.
    Skoro mnie co roku okradają 4 krotnie przy każdym aucie, zawyżając każdorazowo składkę to dlaczego ja raz nie mogę za przeproszeniem ich zrobić w chucha.
    Poza tym, symulowanie - podobnie jak bocian - po lekarzach chodziłem, traciłem pieniadze na leki, dojazdy do lekarzy, sprzet ortopedyczny czy chociazby rehabilitacjie.
    Gdybym dostał zwrot tych kosztów - okej nie ma problemu. Ale skoro ubezpieczyciel przez tyle lat bierze ode mnie pieniądze kilkakrotnie w ciągu roku, a jak mi się coś stanie to wypłaca mi 150zł bo przecież to tylko 1% uszczerbku ...
    Więc takie piermandolenie, niech najpierw wypłacają godne odszkodowania, wtedy nikt nie będzie za przeproszniem niczego wymuszał.
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Dokładnie
    Przy wykupowaniu ubezpieczeń cena 2x wyższa niż przy stwierdzeniu szkody całkowitej, o czym pisał Bocian.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar TriXter
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 20V 08'

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    Skoro mnie co roku okradają 4 krotnie przy każdym aucie, zawyżając każdorazowo składkę to dlaczego ja raz nie mogę za przeproszeniem ich zrobić w chucha.
    Poza tym, symulowanie - podobnie jak bocian - po lekarzach chodziłem, traciłem pieniadze na leki, dojazdy do lekarzy, sprzet ortopedyczny czy chociazby rehabilitacjie.
    Gdybym dostał zwrot tych kosztów - okej nie ma problemu. Ale skoro ubezpieczyciel przez tyle lat bierze ode mnie pieniądze kilkakrotnie w ciągu roku, a jak mi się coś stanie to wypłaca mi 150zł bo przecież to tylko 1% uszczerbku ...
    Więc takie piermandolenie, niech najpierw wypłacają godne odszkodowania, wtedy nikt nie będzie za przeproszniem niczego wymuszał.
    taka jest prawda. wole zapłacić kilka złotych wiecej czy tam większa kowte i miec dobre odszkodowanie a nie ze wiekszosc ludzi musi symulowac zeby kupic takie samo jakie im skasowali.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał TriXter Zobacz post
    wole zapłacić kilka złotych wiecej czy tam większa kowte i miec dobre odszkodowanie
    Kolego, tak sie składa, że jestem dość dobrze ubezpieczony - bo jestem z tych co to mają takiego pecha, że i w dupie palec złamią, do zeszłego roku, miałem dodatkowe ubezpieczenie sportowe, no i tak na prawdę co z tego ?
    Skoro, płacąc ciężkie pieniądze - później mimo wysokich stawek za procent - i tak polecą po procentach - i wychodzi na jedno.
    Inna kweswtia - dlaczego jest wielka łaska, żeby zwrócić mi koszty leczenia ? Do dziś kłócę sie z ubezpieczycielem o zwrot kosztów dojazdów i sprzętu ortopedycznego.
    Poza tym inna kwestia - weź dla przykładu auto.
    Moja 156 - w skarbonce wyceniona na około 15 tyś zł, u ubezpieczyciela przy AC wyceniona na prawie 20 paczek!?!? (pomine wysokość składki)
    Dokładnie taka sama 156 (ten sam model, rok, silnik, jedynie kolor skóry inny) szkoda całkowita z OC - wycena na niecałe 11tyś zł. Oczywiście wrak wyceniony, jakby to była niewiedzieć jaka wydumka.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

to wszystko jest jedno wilekie nie porozumienie. Płacisz duże OC i g... masz z tego... nie wiem czy tylko w naszym kraju tak jest?

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Nie wiem- ale podsumowując - jak będą godziwe odszkodowania - to mogę płacić wysokie OC .. ale nei w takim wypadku jak oni oferuja

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

mam takie samo zdanie. Teraz tylko głowie się i czekam ile kasy dostane za belle czy bede musial robic swoją rzeczówke i odnosić sie...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Ano właśnie, chodziło mi o to, co napisał mattom. Wartość pojazdu przy wycenie szkody i OC to dwie skrajnie różne wielkości. Prawda jest taka, że to symulowanie nie ma na celu wyłudzenia pieniędzy, tylko to jest jedyny sposób, żeby dostać to, co Ci się należy. Tu nie chodzi o robienie kogoś w ciula, tylko o odzyskanie tego, co Ci się należy.

Cytat Napisał TriXter Zobacz post
    wiekszosc ludzi musi symulowac zeby kupic takie samo jakie im skasowali.
    Dokładnie! Jak mi skasują 147, w dobrym stanie, to mam przyjąć bez gadania 5 tysięcy, które mi zaoferują? Za takie pieniądze dobrej 145 nie kupię. Po to płacę ubezpieczenie (chore pieniądze, w moim wypadku 1600zł rocznie - pierwsze auto plus zwyżka za wiek), żeby w razie wypadku, móc odzyskać to, co miałem. Jeśli ktoś mi skasuje auto, to nie mam gotówki, żeby dołożyć do ochłapu, jaki od nich dostanę i kupić podobne auto. Tym bardziej, że musiałbym dołożyć drugie tyle. No bez przesady. Jeżeli wartość auta w chwili ubezpieczenia wynosi X, to jakim kuźwa prawem przy ocenie szkody wynosi 0,7X??? Wartość 10-letniego auta spadła o 30% w kilka miesięcy?