Kupiłem na forum od koleżanki Alfetka 1987 za 300 zł komplet
Grzesiej ja nie wiem jak mam do Ciebie pisać, zadzwoń/napisz do kogoś kto ma pojęcie o alfach a nie do 'Mietka" ze sklepu za rogiem co handluje w 90% częściami do grupy VAGa.
Podstawowe adresy:
www.motodelta.pl
www.iparts.pl
www.autosklep24.pl
kolega tanifiat z allegro :http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=7008886
http://www.alfaromeoczesci.pl
Powiesz o co chodzi i Ci na pewno pomogą.
pisałem i czekam na info z Jego strony.
A co do części to wszystko kumam. Chcialem kupić od ręki bym mógł jutro z tym robić. Chyba przyjdzie kilka dni poczekać.
Posprawdzam już na spokojnie wszystkie adresy jakie podaliście i zobaczymy co z tego wyjdzie
A chyba jeszcze Wam nie dziękowałem za pomoc i cierpliwość
Tak więc serdecznie DZIĘKUJĘ
Będę jeszcze pisał i Was męczył,
- liczę na wyrozumiałość.
Nie ma problemu. Jak coś będziesz wiedział to daj znać bo jestem ciekaw.
Ja dopiero w weekend odbieram zestaw ale nie wiem kiedy będę miał czas się za to zabrać. Dam znać jakie efekty.
Wszedłem w ten cały ePER i ku memu zdumieniu pokazuje 3elbo 4 różne rodzaje amortyzatorów i 2 komplety. O co tu chodzi??
Chyba kupię golfa tam jest zdecydowanie prościej. MAsakra
A w jakim stanie masz amorki na przedniej ośce? Nie lepiej iść w serię niż kombinować ze SP?
Przód o ile pamiętam jest sprawny.
- - - Updated - - -
jak by to miało wyglądać gdybym wymienił całość?
mając już dość wszystkiego zadzwonilem do fiata i tam się dowiedziałem że: nr amora ma być 60688989 a nie 60668186 nie wiem czy to lepiej ale już coś wiem,
Teraz pytanie jakie do tego podejdą zamienniki bo za oryginał w fiacie chcą 800 za sztukę + cala reszta co daje kosmiczną kwotę. Czy przy wymianie muszę wymieniać jakąś wkładkę elastyczną? i jakie do tego teraz sprężyny chodzi mi o to czy jakieś standardy czy obniżane. Jeśli obniżane to jakie i ile niżej. A z ciekawostek to mialem mieć czerwone zaciski, czarną skórę i regulowane jakoś inaczej fotele. A mam szarą skórę, zwykłe zaciski. Sprawdzone na jakim programie międzynarodowym.
musisz zalozyc amory i sprezyny plus poduchy od tej samej wersji silnikowej, tylko od wersji sedan
..... powered by www.cinsoft.pl