Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Temat: ICS- Video Multiplayer

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

rogier166 nie odpowiada na maila ... pozostaje tylko czekać ale nie sądze zeby się odezwał
    temat dał mi wiele do myślenia i dlatego trochę poszperałem poczytałem itd

generalnie to zrobienie tego co ma rogier166 wiąże się z podpięciem urządzenia działającego na zasadzie loudlinka do instalacji przy zmieniarce oraz kilku zmianach elektronicznych w ICSie. Ponadto ażeby uzyskać sterowalność z ICSa i wygląd taki jak ma to miejsce u rogiera trzeba zmienić softa ICSa. Z tego co przeczytałem chłopaki długo nad tym dumali zajęło im to coś koło roku czasu eksperymentów i robili to fachowcy od programowania i elektroniki. Rogier i jego koledzy to dość kumaci w tej dziedzinie kolesie bo na forach wymieniali się kodami binarnymi i dywagowali która linijka za co odpowiada w końcu dopisali swojego softa i dzięki temu zrobili grafikę i obsługę ICSa którego przycisk CD znacznie zwiększył swoje możliwości i tak np jednorazowe wciśnięcie to opalanie MP3 podwójne to DVD itd. Po przeczytaniu całej tej lektury wypowiedzi rogiera i jego kolegów moja nadzieja na odzew i posiadanie takiego systemu spadła do minimum i jest w sferze marzeń. Na tą chwilę nadal realnym pozostaje jedynie loudlink. Mam jeszcze tylko taki pomysł żeby wysłać linka do tego filmu z youtube i linki z wypowiedziami na forach rogiera do chłopaków z loudlinka napisać do nich żeby coś takiego zrobili bo jest na to wielu chętnych. Wjechac im trochę na ambicję i może coś się z tego urodzi.
    to tyle jak coś będę więdział to będe dalej pisał

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał blackalfa166
    Po przeczytaniu całej tej lektury wypowiedzi rogiera i jego kolegów moja nadzieja na odzew i posiadanie takiego systemu spadła do minimum i jest w sferze marzeń.
    Też mi się tak wydaje.
    Również przeglądałem te fora wprawdzie tylko w tłumaczeniu Google ale ogólny sens można załapać.
    Kosztowało ich to sporo roboty.
    Żeby grzebać w firmowym oprogramowaniu trzeba zdaje się znać jakieś kody źródłowe.
    Na ich miejscu to bym tanio skórki nie sprzedał.
    Może jeszcze nie są przygotowani sprzętowo.
    Ale niech się spieszą bo coraz mniej 166 jest na tym świecie. :mrgreen:

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

:!: pomyślałem sobie ze Polacy nie gęsi i swój jezyk mają :!:

znalazłem największe forum elektroników i napisałem do nich http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1107729.html nie wierzę że nie ma wśród naszych elektroników kogoś kto by się nie podjął modyfikacji ICSa.

czekam na odzew zobaczymy co sie będzie działo

jak się ktoś zdecyduje to będziemy negocjować cenę i ilość

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

no dobra mamy pierwszy odzew!

Witam
    Znalazłem ogłoszenie na elektrodzie, i w tej sprawie piszę.
    Jeżeli to możliwe proszę o przesłanie jak największych zasobów
    o Tym systemie - schematy, wsady.
    Z góry nic nie obiecuje, lecz może pomogę.

Pozdrawiam
    Michał

panowie kto co ma dotyczące ICSa ślijcie do mnie na maila :!: ja się zajmę pilotowaniem tej sprawy i na bieżąco będę wszystkich informował

redabarth(małpa)o2.pl

Kayrol
    Gość

Domyślnie

niestety poczta mnie nawaliła, nie chce mnie logowac ;/ wrzuce tu, chyba nie macie nic przeciwko. tak sie składa ze wczoraj siedziałem i szukałem schematów.

to urządzenie co Cromik ma podłączone ( z jego opisu ) to konwerter sygnału vga->rbg

na allego to kosztuje po 400 - 600zł ale znalazłem ludzie robią to ręcznie.

bobopszow
    Gość

Domyślnie

to niby rogger166 ma podpięnte przy swojej zmieniarce :?: blackalfa166 mój kolega elektronik przeględał te forumŤ www.mictronics.de/smf/index.php?topic=296.150 - 57k i stwierdził ze ci chłopaki z elektrody powinni dac radę ze tam na tym forum jest opisane prawie krok po kroku zresztą im tez tego nikt na tacy nie dał wiec nasi maja łatwiejszą sprawe do zrobienia zobaczymy na co ich stac :!: :mrgreen:

Kayrol
    Gość

Domyślnie

genialne !! czytnik karty SD tam jest ! niech no ja tylko połoze łapska na to

adriano166
    Gość

Domyślnie

Kozacka sprawa i do tego wygląda jak by było w oryginale.
    Jak dla mnie mistrzostwo.

Przydało by mi się to w mojej Alfince 8)

henekl
    Gość

Domyślnie

Jak narazie każdy się zachwyca , a nikt nie pyta o koszty .
    Ponadto ciekawy jestem ilu pozwoli na grzebanie w ics w swojej alfie .
    Alfa 166 ma wyjście tv więc miała też oprogramowanie do tej opcji , tylko w serwisie w Polsce nic nie wiedzą .
    Jeśli alfa ma oprogramowanie siemensa to pewno i oprogramowanie ma też bo kto by robił wejście tv bez oprogramowania , przykład bmw audi mają zablokowane wyjście tv .
    Ja poszedłem inną drogą tylko wstrzymują mnie środki finansowe i zdrowie .
    Ale myślę że do wiosny dam radę , a mianowicie podłączenie wszystkich multimediów na główny wyświetlacz i w zagłówki czyli trzy ekrany na każdym co tylko chcesz .
    Przewidziany koszt około 6 tyś złotych .
    I co wy nato .

Kayrol
    Gość

Domyślnie

No to muszę sprowadzić siebię i Was na ziemie. Siecziałem wczorajszej nocy na tym ich forum, alfy i elektronicznym. Jeśli ktos liczy na rogger166 ze rzuci jakimiś radami czy czymś to się grubo myli. W jednym z tematów gdzie roger popisywał się swoim sprzętem, wiadomo był duzy pokrzyk odzew itp z proźbami coby roger pomógł, pokazał doradził COKOLWIEK- roger stwierdził ze to jeszcze nie dopracowane ze jeszcze długa droga przednim ( wrzucają zdjęcie w korku gdy ogląda jakis teledysk ) ze to zbyt skomplikowane i wogóle. Kilka osób straciło swój " chill " i opanowanie i napisały mu na kiego h.. pokazujesz nam to i drażnisz nastym skoro i tak nam w tym nie pomozesz ani tego nie zrobisz dla nas. Więc temat ucichł na ok rok i jakis kozak wymyślił jak to podłączyc zeby grało.
    Przeglądając na youtube filmiki własnie na temat ICS i plejowaniu filmów na nim pisałem do wilu użytkowników ale zaden z fafroclów nawet nie odpisał zebym sie pitolił.
    Naszczęscie trafiłem na jednego Slovaka który był tak miły podrzucic mi materiał i opis.
    Patent rogera jest o tyle zmyślny ze ICS nie traci na wartosci i jest w pełni operatywnym użądzeniem ( mozna sterowac wszystkim z ICS ) to drugie rozwiązanie jest mniej dogodne bo zakres funkcjonalnosci zwęza sie do pogłaszania i sciszania xD
    Reszte obsługuje się pilotem ( co mi zupełnie nie przeszkadza )
    wkleje wam wiadomosc która uzyskałem od owego Slovaka:
    Cytat Napisał Slovak
    How to do it ?
    First download and print the documents.Then:

The pin no.5 on the green 26pin connector must be connected to the ground (ICS chassis) to switch the ICS to TV mode.
    Everything you need to do then is to take some SCART to SCART video cable,dissasembly one SCART connector and solder pins on the requested wires (just see the documents). It`s necessary to connect ground signals for red, green and blue to one wire and then to pin 3 on the black connector. Next important wire is wire 20 on scart connector (composite video in), it must be connected to pin no.17 on ICS black connector (to sync the picture). Then just connect other wires for red, green, blue and audio and it`s done.

Be sure to have regular RGB/Scart output on your DVD player, DVD with composite video out with simple reduction to SCART will not work ! Or use some converter.

Green connector pin to Scart pin
    5 to switch GND for TV
    23 to 3
    24 to 4

Black connector pin to Scart pin
    3 to 5, 9, 13
    4 to 15
    5 to 11
    17 to 19
    18 to 7

Power for player you can get from lighter or ICS euro power connector
    GND for switch I got from ICS housing.
    szukając odpowiedniego playera DVD który spełnia wszystkie wymagania, czyli gra wszystko
    jest MAŁY i ZGRABNY !! bo chce umiescic go w schowku
    ma czytnik USB !
    Z życia wiem ze najmniej znane firmy jakiegoś tajwanu czy innych skośnookich kolegów mają najlepsze kombajny i tym razem to też się potwierdza bo znalazłem to:

DVD KORR 2268 USB DivX Xvid TXT dostępny na allegro za ok 110zł
    OBRAZ:
    Odtwarzacz umożliwia podłączenie telewizora za pomocą złącza SCART z RGB (Euro), S-VIDEO, złącza COMPONENT.
    - funkcja dostosowania proporcji obrazu odtwarzacz DVD do parametrów odbiornika TV. Do dyspozycji są dwa formaty 4:3 lub 16:9
    - funkcja dopasowania wyświetlanego obrazu. Do dyspozycji mamy: dopasuj wysokość, dopasuj szerokość,dopasowanie automatyczne, panorama, oryginalny.
    - możliwość samodzielnego zdefiniowania parametrów wyświetlanego obrazu. Do dyspozycji mamy ustawienia: żywe, chłodne, własne, standardowe.
    - Maksymalna prędkość przewijania x 16.
    - funkcja szybkiego wyszukiwania w materiałach MPEG-4.
    - funkcja DISPLAY – wyświetlanie zaszytych w źródłowym materiale informacji o pliku (tytuł, format dźwięku,format napisów, bitrade, numer rozdziału itp.)
    - funkcja ZOOM: DVD x 1,5, x 2, x 4, MPEG-4 x 2
    - funkcja "zakładki” MARK i CLEAR – odtwarzanie materiału od określonego zakładką momentu.
    Możliwość stworzenia trzech zakładek jednocześnie.

DŹWIĘK:
    Odtwarzacz KORR 2268U posiada kilka złącz dzwięku: Cyfrowe, optyczne, analogowe stereo, SCART

do tego odpowiedni kabel i szafa gra !
    z natury jestem narwany na takie rzeczy więc pewnie długo czekał nie będe.. Jak zrobie to dam znać.