Pożyjemy zobaczymy![]()
Pożyjemy zobaczymy![]()
Pokażę wam podglądowe animacje jak Auto zachowuje się przed założeniem rozpórki i po:
Generalnie założenie rozpórki ma sens jeśli auto jest naprawdę sportowe, ma sportowe zwieszenie i nie jest używane tylko do NORMALNEJ JAZDY!
A 166 to jest limuzyna służąca do wygodnego i komfortowego przemieszczania się po drogach, a nie "zapierdalaczka' typu Honda która kręci sie prawie do 9tys
Jasne, jak ktos od czasu do czasu wypada na tor albo szutry ( sic!) w 166 to warto. Do normalnej jazdy nie widze sensu, przerost formy nad trescia. Ja tez mam problem z rozjechanymi kolami niestety. Zreszta to juz 2 alfa z tym samym problemem. Juz wklejalem z wsoim watku ale pokaze jeszcze raz jak to u mnie wyglada. Caly zawias nowy, sprezyny, amory, gumy, wahacze itp itd. Generalnie wymienilem wszystko, a tak to wyglada. Nie wiem czy zjada opony bo jedze na razie na tymczasowych czekajac na zakup letnich w nast miesiacu zapewne.
![]()
a na przykład audi a4 2.5 tdi ma fabryczną a zapierdalaczką nie jest
Renault Megane z silnikiem 1.6 też ma fabryczną a nie jest to wyścigówka.
Mówiąc wprost Alfa 166 to nie jest rajdówka a limuzyna do normalnej jazdy więc nie ma co mówić juz na temat zakładania rozpórki
Jeśli ktoś chce ową założyć to czemu nie? Droga wolna auto będzie bardziej sztywne i będzie sprawniej się na zakrętach zachowywać,
bo normalnie to jest strasznie "gumowa" ale mi się to podoba i jest wygodnie i komfortowo- a tego chciałem i tego wymagam od swojej AR
Ja też mam zamiar założyć sobie rozpórkę. Już od jakiegoś czasu zabieram się za nią i albo jest za zimno, albo nie mam wolnej chwiliAle pewne jest jedno, że założe ją. I albo do tego posłuży rozpórka z innego auta, albo całkowicie od początku ja wyspawam, a jako element rozpierający posłuży mi śruba rzymska, którą można kupić w każdym sklepie "żelaznym". Niech się tylko ciepło zrobi
![]()
Ostatnio edytowane przez dawidmk7 ; 18-01-2013 o 19:15
FifthGear wydruk prawie jak mój (zjada na pewno).
Marek może ma wersję terenową z wyciągarką to i musi mieć ramę![]()
[QUOTE=dawidmk7;1077762]nie wyjeżdżaj mi tu ze stażem... jesteś tu może dużo dłużej a pier...lisz głupoty. Zdania nie zmienie czy Ci sie to podoba czy nie
Majkel wcześniej napisał sens tego forum a ty czytasz tylko ostatnie wpisy. Zapoznaj się z regulaminem a nie piszesz coś o posuwaniu.