Na benzynie lekko poniżej 10l może jeszcze uwierze.. Ale na LPG NIE DA SIĘ !! Chyba, ze jedziesz 100km z górki na jałowym przez miasto.. Panowie bądźmy rozsądni i myślmy racjonalnie. Standardowe spalanie na V-ke jak wyjdzie 13L LPG to i tak dobrze..
Na benzynie lekko poniżej 10l może jeszcze uwierze.. Ale na LPG NIE DA SIĘ !! Chyba, ze jedziesz 100km z górki na jałowym przez miasto.. Panowie bądźmy rozsądni i myślmy racjonalnie. Standardowe spalanie na V-ke jak wyjdzie 13L LPG to i tak dobrze..
Moja Czarnulka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_black.html
Ja po prostu chciałem zwrócić uwagę na to, ze jak mnie nie stać na jedzenie autem to nim nie jeżdżę i nie udaje ze mam furaka ze hoho. Jeśli uważasz ze założyciel wątku przejeżdża 50kkm rocznie swoim v6, to powodzenia w dyskusji.
I a propos spalania v6. Średnie z jazdy mieszanej 11. Wariowanie po mieście 16.
Nikt sie tu nie sprzecza 99 % osób na forum stara sie wyprowadzić ciebie z błędu , ze świata w którym żyjesz , utknoles gdzieś w latach 92 -98 i nie możesz isc dalej , zaufaj innym bo maja trosze więcej wiedzy o nowszych technologiach , nie wmawiaj innym swoich herezji ze diesel jest zły i nie pasuje . bo nie pasować to mogą skarpetki to sandałów .
Ostatnio edytowane przez PHOENIX ; 09-03-2013 o 10:45
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
Ja tyle robiłem V6 więc do czego bijesz Marcin??? Uważasz że wszyscy do pracy mają za rogiem? Ja do roboty mam 50km.... Ludzie gonią dieslami tyle i jakoś jest dobrze. Na gadzie V6 wychodzi tyle co diesel w przeliczeniu na złotówki. A to że ktoś nie lubi lpg to jego problem. Równie dobrze możemy się sprzeczać nad wyższością paska od 156 (w Twoim przypadku). Jakoś to nikogo nie razi.
Autor kupi 145 jeszcze z gazem i taniej już nie będzie. O to chodzi. Sam też to rozpatruję w alternatywie dla kropka.
Ale ja sie nie chce sprzeczac. Chce tylko przedstawić inny punkt widzenia. Może autor przeczyta i wpadnie mu lepszy pomysł do głowy dzięki temu?
Często odnoszę wrażenie ze to forum robi sie niepotrzebnie agresywne.
Ja wiem ze Polak jeden drugiego najchętniej by utopił i ukazał swoją wyższość ale może wrzucmy na luz?
Niedługo zlot - poznamy sie osobiście, nie lepiej mieć dobre relacje a nie tylko pyskowki jak w TV?
Tu nikt się nie unosi. Ewentualnie mocno stwierdza fakty hahDenerwujące jest jak dużo ludzi tu wypisuje pierdoły i nie da Sobie wytłumaczyć, że jest w błędzie..
Moja Czarnulka: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_black.html
No tak, różne punkty widzenia.
Ja np mając zawsze średni lub większy samochód (nie licząc kaszlaka w odległej przeszłości) Po roku eksploatacji takiej miniaturki jak punto czuję już pewien dyskomfort. A ja jeszcze jestem średniej/niższej wielkości
może przed taką zmianą (ze 156) warto by było jakąś przymiarkę zrobić.
Ok nie będziemy dyskutować z ICSem, fakt ze to ponizej 10 to troszkę optymistycznie ale średnie wskazanie z 79 km 12,6 l/100 jednak coś mówi.
Inna sprawa, no tu się muszę zgodzić że 166 jeżeli chodzi o części potrafią zaskoczyć.
Niedawno znajoma lekko rozbiła Brave, ot zderzak, błotnik lampa,chłodnica wody i parę drobiazgów.
Samochodzik wylądował u mojego przyjaciela w warsztacie.Pomny doświadczeń z Alfą mówię mu że ostrożnie z częściami żeby koszty nie przekroczyły wartości.Wpadam zobaczyć jak naprawa i szok! chłodnica-nówka, lampa-nówka a nawet dwie bo jak wymieniać to niech będzie ładnie...
Jedna NOWA ORYGINALNA lampa do Bravy ...160 pln...
I tutaj trzeba przyznać ze nasze leciwe juz autka jednak z czasem zaczną lub juz zaczęły się upominać o dość drogie drobiazgi.
Troszkę się wychylę więc ale jako alternatywę do 145 z gazem, mógłbym zaproponować Bravkę 1.8 z gazem... równie ekonomicznie wychodzi, jednak w cenie 145 mozna już kupić młodszą bravkę a przy odrobinie szczęścia nawet HGT.(raczej nie ekonomiczną).
Za Bravką przemaiwa, Ładniejsza linia nadwozia i wnętrze(moim zdaniem, każdy może mieć inne), mozliwość kupienia w tych samych pieniądzach młodszego rocznika, dostępnosc i uniwersalność części, (Brava Bravo, Marea, Punto, Siena), łatwość serwisu, i znacznie większy wybór zarówno benzyn jak i diesli.