Jeżeli dobrze rozumiem ta "końcówke" można wykręci a pożniej postarać sie zwiekszyć średnice?
Czy ktoś z was nie ma możliwości sprzedania tej końcówki lub nie planuje zakupu we 2.
A czy np. nie ma możliwości dopasowania z alfy 156.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Nemrak ; 30-09-2013 o 13:59
Odkopie temat bo wielu z nas ma ten problem a przypadkiem go rozwiązałem....
jak wszyscy wiedza koszt nowych linek to jakies 650zl, uzywane 250zł........ a wykręcanej koncowki nikt nam nie sprzeda.... ale jest tansza alternatywa , taka sama koncowka wykrecana jest w linkach np do fiata i pasuje idelanie mam teraz taka założoną
numer linek
LIN14.44.20 firma LINEX koszt około 70-90zł
Super, koniec z tretytkami!Czy te końcówki są takie same w 1.9 JTD 8V i 16V?
![]()
Dzięki znalezisku koledze tomekzabrze mam już nową końcówkę, wszystko pasowało.
Pojawil się jednak mały problem, lewarek potrafi drgać na trzecim i czasem na czwartym biegu, czy jest to kwestia regulacji tej linki, bo szczerze mówiąc do niczego konstruktywnego nie doszliśmy z mechanikiem.
Miał ktoś podobny problem, po wymianie linek, a wlasciwie koncówki ?
a nie bedzie to czasem problem ze skrzynia biegow.zobacz do tematu o skrzyni m32
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Ja kiedys rozebralem te mocowanie bo metalowa obejma latala w tej gumie i mialem maly luz na lewarku. Zaklejilem calosc i wlasnie byly takie drgania na lewarku musialem wywalic ten klej i zostawic tak jak bylo. Bylo za sztywne i dlatego drgania szly na lewarek, wiec i moze te koncowki z fiata sa w calosci zalewane a wiadomo Diesel ma drgania a bezyna mniej.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla