Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 77

Temat: 2.4 JTD dochodzi do 3 tys obrotow i traci moc ;/

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Szczelny to nie znaczy dobrze poskręcany może któraś z gum już ma dość - to dość częsty przypadek.
    Ale mnie to bardziej wygląda na awarię elektroniki

piciaj
    Gość

Domyślnie

no niewiedziałem że tak rażąco może wpływać brak tego czujnika na parametry silnika, ale dzieki maciek156, że naświetliłes mi to troche :>> możesz jeszcze więcej opisać zadanie tegoż czujnika? to wybiore sie jednak i zamowie, tylko z tego co wiem bedą musieli mi zczytac numer seryjny auta chyba z tabliczki? wole wydac troche kaski niż ma mi coś paść. :roll:

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Michal166
    jesli moge podpiac sie do temaciku,w mojej 166 jest tak ze jak daje jej duzo gazu i dochodzi do 2800 to zaczynaja sie przerywane turbo dziury,przerywa/idzie/przerywa/idzie i tak do 3400 pozniej juz przestaje i z tylu jest czarna wielka chmura,silnik wydaje meczce odglosy i spod maski slychaj rwonie dziwne przerywane syczenie.czyscilem juz czujnik cisnienia w kolektorze dolotowym,lecz nie czyscilem calego kolektora,slyszalem ze to pomaga,przeplywka byla sprawdzana i to podobno nie jest ok,EGR zaslepiony,elektryk wykluczyl turbine,twierdzac ze jest to poblem z zasilaniem (dawka paliwowa) co wy na to?

Mam to samo w moim paściu , tylko w przedziale 2500-3000rpm, też słychać dziwne syczenie, z tym że nie kopci. Nowy czujnik doładowania, przepływka nowa, egr i przepustnica czyszczone z 5 razy, dolot szczelny. A co najciekawsze manometrem sprawdzane kierownice turbiny i lekko chodzą, choć chyba zdecyduję się na demontaż turbiny. Czarna magia. Lepiej mogłem wziąć Lineę na kredyt.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Człowieku jak mozna porownywać fiata linea z samochodem TAKIEJ KLASY JAK ALFA ROMEO !!!!!!! Boze ty to widzisz i nie grzmisz !!!!!!!!!! bo to nie jest czarna magia tylko wystarczy dobry fachowiec i prawidłowa djagnoza a wtedy zostanie samochodem z twoich mażeń zyczę ci pozytywnego załatwienia twego problemu
    i nie porownuj nigdy linei z alfą bo to jest grzech !!!!!!!!!! na zawsze

Alfa i jej ochroniarz

jasiu486
    Gość

Domyślnie

mam chec zalozyc filtr stozkowy w mojej alfe 166 2,4 jtd, czy mozna i czy da rade to zrobic bez wiekrzych przerubek

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał jasiu486
    mam chec zalozyc filtr stozkowy w mojej alfe 166 2,4 jtd, czy mozna i czy da rade to zrobic bez wiekrzych przerubek
    A lubisz co chwilę wymieniać przepływomierze?. Zdajesz sobie sprawę że stożek nie filtruje powietrza tak dobrze jak zwykły papierowy wkład. Zaprosisz do wnętrza silnika więcej syfu i tyle.

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał peteja_43
    Człowieku jak mozna porownywać fiata linea z samochodem TAKIEJ KLASY JAK ALFA ROMEO !!!!!!! Boze ty to widzisz i nie grzmisz !!!!!!!!!! bo to nie jest czarna magia tylko wystarczy dobry fachowiec i prawidłowa djagnoza a wtedy zostanie samochodem z twoich mażeń zyczę ci pozytywnego załatwienia twego problemu

Żeby całkiem zniszczyć Twój światopogląd dodam że 156 nie dorasta do pięt Bravie DD
    Ta alfa to miało być moje wymarzone auto , a przez to szarpanie nienawidzę go. Nawet fachowcy z Paprotnej we wrocku nie wiedzą co z tym szrotem zrobić.

Pozdr

Użytkownik Maniak resoraków Avatar larson66
    Mieszka w
    KOS
    Auto
    inny

Domyślnie

Cytat Napisał sedicivalv0le
    Cytat Napisał peteja_43

Żeby całkiem zniszczyć Twój światopogląd dodam że 156 nie dorasta do pięt Bravie DD
    Ta alfa to miało być moje wymarzone auto , a przez to szarpanie nienawidzę go. Nawet fachowcy z Paprotnej we wrocku nie wiedzą co z tym szrotem zrobić.

Pozdr
    W takim razie oni koło FACHOWCÓW tylko stali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    AR 156 2.4 JTD była
    AR 155 2.5 V6 była
    BMW e60 525d
    Fiat Punto 1.2

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

A taka proźba z mojej strony. Może ktoś obeznany w 2,4jtd by powiedział przybliżył jak powinien chodzić taki silniczek w 100% sprawny, tzn. od ilu i do ilu obrotów powinien wciskać w fotel, czy powinien gwizdać, syczeć itp. bo może niektóre z problemów są poprostu normalnymi zjawiskami tegoż to silnika.....:]
    Ps. Chodzi mi oczywiście o silnik w pełni orginalny bez jakich kolwiek przeróbek.
    Pzdr. B-ski

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

to ja nie pomogę bo mam virusa DD w mojej 2.4jtd