Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Temat: 147 vs 156

Użytkownik Ogier Avatar MrCryway
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Endorfina Zobacz post
    Witam wszystkich Alfaholików!

Może moje pytanie jest tendencyjne ale ma pewien podtekst. Otóż zastanawiam się nad zakupem Alfy 147 lub 156. Nie ukrywam, że głównym powodem takiego wyboru jest wygląd tych aut. Nie ma innej marki która wyglądałaby tak fantastycznie. Mam tylko jeden problem: na zakup mogę przeznaczyć ok 11 tyś zł. Auto nie będzie zbyt dużo jeździło bo mam auto służbowe bez limitu kilometrów, problem polega na tym, że to skoda a to jakby nie samochód. Za to Alfę uważam za styl życia. Chciałabym poznać szczerą opinię użytkowników na temat tych aut. Głownie chodzi mi o awaryjność o której krążą różne mity i fakty. Czy silniki benzynowe sprawiają problemy? A jak sprawuje się zawieszenie na naszych drogach? Czy jest coś na co należy zwracać uwagę wybierając wersję auta?

Osobiście jeśli chodzi o awaryjność 156 to jedynym minusem dla mnie jest zawieszenie. Rzeczywiście nie ma lekko na naszych polskich drogach i często trzeba w nim poszperać. Nie jest to jednak na tyle uciążliwe, żeby co roku wymieniać zawias na nowy jednak po kilkudziesięciu tysiącach km może coś Sobie stuknąć, puknac skrzypnąć itp. Jak chodzi o silnik, z benzyniakiem dużo doczynienia nie miałem ale słyszałem różne opinie, że są to grymaśne jednostki. Diesel chodzi natomiast elegancko, problemów nie miałem nigdy i znajomi moi też nie. Do 11 tysięcy to chyba bardziej polecił bym 156 ale poczekajmy tutaj na wypowiedzi użytkowników, którzy śmigają na codzień benzyniakami

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Uprawnienia