Zmiana ustawienia pomogła, ponoć jest rewelacyjnie ☺ jak cos mam 2szt mikrofonów do oddania.
Zmiana ustawienia pomogła, ponoć jest rewelacyjnie ☺ jak cos mam 2szt mikrofonów do oddania.
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
Mikrofon z elektronika. Czy pomoglo samo ustawienie nie wiem. Fot nie mam ale wygląda to tak ze mikrofon wystaje z plastikowej obudowy pod katem ok 45stopni a potem cala obudowa jest włożona w lampkę tez pod katem 45 i śmiga. Generalnie jak patrzę w kratki to widzę "goły" mikrofon.
Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 18-06-2016 o 23:41
Jeśli kogoś interesuje to znacznie poprawiłem jakość dźwięku B&M - potwierdzone przez kilka osób które wcześniej narzekały (z resztą na bieżąco dzwoniłem podczas zmian do żony i brata i prosiłem o feedback)
W Nowym Elektroniku kupiłem 2 różne mikrofony - mieli po jednej sztuce akurat na sklepie. Jeden mały działał bardzo słabo, drugi taki większy coś jak tam wcześniej kolega podlinkował, tylko bez nóżek działał moze troszkę lepiej niż ten ori. Zacząłem jednak kombinować i spróbowałem połączyć 2 równolegle (tylko trzeba też spróbować drugi podłączać w 2 różnych polaryzacjach). żadnen z 2 które kupiłem równolegle nie działał dobrze (a czasem fatalnie) z mikrofonem który miałem oryginalnie zamontowany (tzn dołożony) od Fiata 500, jednak jak te 2 nowe połączyłem razem, to w jednej z polaryzacji zrobiła się podobno bardzo dobra jakość. Wyciąłem jeszcze więcej tych żeberek w lampce i skierowałem oba trochę inaczej niż miałem (miałem za bardzo to tyłu, teraz jest na dół i lekko w stronę kierowcy). Dodatkowo, żeby zmniejszyć szumy przy większych prędkościach czy odgłosy padającego deszczu, podkleiłem ile się dało dach matą akustyczną GMS06 i pianką wygłuszającą GMS02. Wszystko z góry zalałem klejem termicznym z pistoletu.
Fotki w załączniku.
![]()
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
No nieźle, choć trochę Ci zeszło/pól roku od kiedy pisaliśmy/
ja zdążyłem w tym czasie kupić MiTo i powiem szczerze też jest cichutko ale stabilnie i da się gadac bez przeróbek. w 159 jest tak że czasem rozmawiam i nikt się nie czepia a czasem od razu mówią że w zasadzie mnie nie słychać, więc jak to z alfa zależy jak jej się uwidzi.
jakoś brakowało motywacji i czasu - 5mcy temu urodził mi się syn, a w pracy cały czas młyn, sam rozumiesz. dopiero jak miałem urlop po świętach, to ogarnąłem parę zaległych tematów
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
to Gratulacje! Zarażaj od razu miłością do Alfy xD
Co do tematu to rozbierałem ten panel lampy/podsufitki u siebie jak wymieniałem oświetlenie na led i zastanawiałem się czy grzebać ten mikrofon bo jak koledzy wcześniej pisali niektórzy słyszą jakby gorzej ale końcem końców mnie to nie przeszkadza
Pytanie tylko czy czulszy mikrofon nie powoduje w czasie jazdy "ściągania" dźwięków silnika itp??
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159