A próbował zrobić ktoś tak panel żeby działało jak ORI?
Ja sie pochwale że jeden zepsułem.
Najpierw do złej ścieżki przylutowałem (tzn świeciło nawet jak zapłon wyłączony), a później jak wyciągałem kabel to zwarło gdzieś i nawiew na max wzięło. Tak wiem głupota, ale tak to jest jak człowiek miernika nie weźmie ze sobą i nie posprawdza co trzeba, a czas go goni żeby gdzieś jechać
Myśle żeby sprawdzić gdzie dochodzi prąd po przekręceniu kluczyka i później przylutować do ścieżki z podświetleniem. Co wy na to ?
Tzn jak?
To zależy co się wykrzaczyło w panelu (która dioda).Jak ja tak zrobiłem to cały czas świeciło mi podświetlenie temperatury.Nakombinowałem się trochę,robiąc swoją małą elektrownię i działa,ale zachodu z tym było.Powinienem mieć gdzieś zdjęcia.Jak znajdę to wrzucę.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Przyciski regulacji świecą się po włączeniu zapłonu.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Ja wczoraj zabrałem się za wymiane żaróweczek w małym panelu i proszę taka oto niespodzianka. Diody zatkane czymś czarnym i twardym i ciężkim do usunięcia :-) heh komuś przeszkadzało , że świeci . Czyli działa kontrolka od płynu spryskiwaczy, chłodniczego i chyba świateł tak ? reszta zalepiona. I teraz dylemat co z tym zrobić :-)
Tylko po co to zalepiać? Dziwne.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Wymienić panel.
Tylko bardziej chodziło mi o to czy się bać ? A może świeci coś ważnego a ja tego nie widzę . Nowy panel w planach