Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Jak w ciągu roku z miłości przejść w nienawiść

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Oczywiście, że są punkty konstrukcyjne, a dokładnie to punkty technologiczne do podnoszenia podczas produkcji, co nie zmienia faktu, że technologicznie przystosowany do lewarka jest próg. A czy z papieru? Być może miejscowo, aczkolwiek jak podnoszę przednie koło lewarkiem, to w powietrze idzie też tylne, czyli nadwozie jest bardzo sztywne.

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

próg nie jest miejscem do podnoszenia, tylko krawedz łączaca dół progu, podłogi i wzmocnienia wewnatrz progu, nie znam auta które podnosi sie za próg!!!

pzd.

Użytkownik Ogier Avatar x69xxx69x
    Mieszka w
    Gać
    Auto
    Była: Alfa Romeo 156 1.6 T.Spark, Alfa Romeo GT 1.9 JTD 2007

Domyślnie

Winowajca znany: łącznik z dnia na dzień padł. Tak wyrobionego sworznia jeszcze nie widziałem. Ale, że żadnych oznaków nie dawał... Zamówiony rozrząd z pompą kompletny. Czekam na części. Przebieg sprawdzany pod komputerem, faktyczny. W serwisie ostatni wpis z 2009r. z przebiegiem 8100km, ktoś we Francji chyba jako niedzielnego samochodu jej używał. Tak trochę poza tematem: jakie tarcze polecacie na przód? Mikoda nawiercane, nacinane to chyba lipa. Bosch? Słyszałem, że zaczął też hałę odstawiać. Dodatkowo, dziś zauważyłem, że po naprawie po udeżeniu dzika, na prawym nadkolu pęka lakier. Taki fajny mały pajączek. Ciekawe ile tam nawalili szpachli....
    Ostatnio edytowane przez x69xxx69x ; 28-07-2013 o 15:08

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Mikody "sportowe tarcze" ale chyba do szlifierki kątowej - deformują się przy ostrej jezdzie. Inne -teraz loteria Ps. Wracając do stukania i zgrzytów bo widze ,że koledzy też mają to zacząłbym szukanie od gum stabilizatora ( jak na scieżce wykaże ,że wachacze dobre ) - tu zgrzyty . A ze stukaniem to miałem taką przygode ,że wrózka by się przydała . Stuki miałem pod nogami kierowcy przy jezdzie szybszej na kilku z rzędu wybojach . Pojechałem na scieżke i gośc nie był w stanie zlokalizować ( wachacze miód malina ) . Pojechałem sobie na podnosnik do szefa wsadziłem od dołu breche i zacząłem szarpać silnikiem . Okazało się ,ze włąsnie poduszka skrzyni była "zmęczona " ( nawet nie oberwana ) i mocowanie przegubu wewnętrznego na dziurach biło po mocowaniu wachacza dolnego . Po wymianie poduszki cisza . Objawu nie miałem do momentu jak postawiłem auto na betonowym zawiasie i kołach - z racji czego auto zrobiło się sztywne no i gumy zaczeły pracować . No i biedni mechanicy co mi zawias zrobili niesłusznie dostali opierd..l heheheh bo wyryczałem się ,że mi pewnie oberwali gumy wachacza co się dokręca po opuszczeniu auta

- - - Updated - - -

I nie przejmuj się " zrządzeniem losu" bo ja w swojej od momentu zakupu ( jakieś 2,5-3 lata ) to już tylko bude i silnik mam z 2000r. Reszta najdroższych klamorów mi padła . Obecnie naliczyłem za same wkłady ( żadnych blacharskich tylko mechaniczne ) 7500pln. Ale wozi się furą , nie??? heheh Jak to mawia mój znajomy mechanik -" tylko majętni ludzie jeżdżą Alfami " I przez lata użytkowania innych pojazdów 4-kołowych stwierdzam ,że coś w tym jest . Tylko ,że ja do majętnych nie należe chyba . Oj trza kupić cheba Golfa

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

x69xxx69x nie wiem jak jeździsz ale skoro i tak masz dużo wydatków to nie szukaj "super hiper nacinane nawiercane" tarcze. Proponuje sprawdzone i niedrogie tarcze ATE, do tego jakiś średni klocek np Ferrodo (premier lub DS) i już daje radę.

Ja od około 3000km "testuję" Polskie tarcze Rotinger + Ferrodo Premier i jak narazie nie mam im nic do zarzucenia. Zobaczymy jak będzie dalej.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk by redek83
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

ate tez polecamate to bardzo dobra firma

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

niezłym rozwiazaniem sa Brembo Max.

pzd.

Użytkownik Ogier Avatar x69xxx69x
    Mieszka w
    Gać
    Auto
    Była: Alfa Romeo 156 1.6 T.Spark, Alfa Romeo GT 1.9 JTD 2007

Domyślnie

Tak właśnie myślałe co do Mikoda. Przeglądałem oferty i ATE naprawdę ciekawa opcja.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar 100P
    Mieszka w
    Kujawsko Pomorskie
    Auto
    AR GT 1.9 JTD DISTINCTIVE

Domyślnie

kup sobie tarcze ate+ klocki Ate i przy normalnym uzytkowaniu bedziesz zadowolony. klocki - nie brudzą felg.
    BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

Cytat Napisał x69xxx69x Zobacz post
    A no i zapomniałem: 5 dni po kupnie facet przerysował mi prawy bok i powybijali mojemu ojcu wszystkie szyby jak mu samochód porzyczyłem. Na szczęście te koszta mnie ominęły bo on to fundował. ''Klocki" chodziło mi o zdarzenia Klocki i tarcze są w porządku. Najgorszy to ten zgrzyt. Dolny wahacz po wymianie, 4 tys przejechane i nagle ot na lekkich fałdach ulicy zaczął się zgrzyt jakby się coś rozsypało. Górne wahacze też są wymienione na nowe. Myślałem, że to może przegub, no ale przy postoju i lekkich szarpnięciach sprzęgłem bez gazu jest cicho i auto normalnie rusza. Zgrzyty zaczynają się przy "falowaniu" nadwozia na nierównościach, łatach na drodze etc. Stukanie które przy tym czuć aż na podłodze pod pedałami.

zobacz kolego tuleje na stabilizatorze... u szwagra w 156 po FL było wymieniane bo nawet nie wiedziałem że tak może walić i to już nawet skrzypienie nie było... wtedy pod nogami stuki czujesz też...

- - - Updated - - -

a co do tarczy i klocków to polecam zestaw ATE... sam wymieniałem z przodu cały zestaw + wymiana płynu też na ATE