Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Temat: Alfa Romeo 156 JTD

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto
    AR 156 SW 1.9 JTD 115KM 2001 r.

Domyślnie

Fakt rodzina ma swoje prawa na szczęście jeszcze jej nie założyłem więc 156 w wersji sedan mi w zupełności wystarczy Hmm no wiem że zazwyczaj kupując używany samochód jest coś jeszcze do wymiany bo tak samo miałem z Oplem no ale nie chciałbym żeby było tego jakoś specjalnie dużo i za duże pieniądze. Co do skóry w samochodzie to mi się strasznie podoba a foteliki skórzane w Alfach są miodzio i te kolory najbardziej mi się podoba bananowa lub czerwona skórka. Co do drewna to nie preferuje tego zwłaszcza moim zdanie kierownica w drewnie nie wygląda dobrze. Przyzwyczaiłem się w Oplu że kiere mam skórą obszytą i jest spox więc tego samego będe szukał w Alfie. A co do foteli to mam pytanie: czy 156 w rocznikach 1999-2001 możliwe jest znalezienie egzemplarza z klimatronikiem i podgrzewanymi fotelami? czy to już późniejsze lata?

Szypul
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post

Ja pierwsze co zrobiłem to wywaliłem boazerię.
    Ze skór wyleczyła mnie przejażdżka Omegą full wypas ze skórami.
    Tak jak tam mi d..a latała po tych fotelach, na zakrętach to szok....
    szukam innych foteli ale..nie wiem jakich. są jasne, profilowane, mają wusuwane siedzisko i są z Alfy 156. jak to się nazywa i co to jest nie wiem...widziałem tylko w przelocie.

Jak dla mnie drewno w połączeniu ze skórami wypada wspaniale. Kto co lubi. Ja lubię styl, jeśli tak można powiedzieć, starych aut.

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

to teraz kilka słów ode mnie. Też przed zakupem Alfy jeździłem eFką tyle że 1,7TDS. Czy kupić Alfę?? Ja nie maiłem wątpliwości tak więc nie zastanawiaj się i szukaj tej jedynej Co do klimatronika w rocznikach 99-01 nie znajdziesz, dopiero po lifcie środka w 2002 wprowadzono między innymi elektroniczne zegary a poza tym zmieniono kierownicę i wprowadzono wyświetlacz komputera - co do podgrzewania nie wiem więc się nie wypowiadam - ale nie wyobrażam sobie mieć skórzaną tapicerkę a nie mieć podgrzewania...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto

Red face

Kurcze tego się właśnie spodziewałem że klimatronik to dopiero po lifcie A o podgrzewanie foteli pytałem tez własnie dla tego że wydaje mi się że bez tego skórzane fotele mogą być lekko kłopotliwe... chociaż na tym forum jest wątek na ten temat i ludzie wypowiadają się pozytywnie o skórze nawet bez podgrzewania. W każdym razie klima by się przydała jak jeść w samochodzie

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

A czym się różni "klimatronik" po lifcie od automatycznej klimatyzacji przed liftem?
    Wyświetlaczem? I o to ten jęk zawodu? No proszę, przestań marudzić i kupuj
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto

Domyślnie

Tam zaraz nie marudź Nie marudzę jakoś specjalnie po prostu Polakiem jestem Kupował będę ale na razie kasy nie mam przymierzam się coby koło września zakupić a na razie zbieram opinie i porady dotyczące zakupu

umbro
    Gość

Domyślnie

Kup bo warto
    fajnie sie jezdzi 156 w JTD

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Ja mam 156 2.0TS i uważam to auto za bezawaryjne. Jeżeli się dba.
    Wykonuję tylko wszystkie eksploatacyjne czynności na czas i jeżdżę
    "z głową" i nie mam żadnych problemów. Za tak absurdalnie małą kwotę auto
    daje bardzo dużo w zamian.

UWAGA NA ZAJEZDZONE EGZEMPLARZE! Wizyta w ASO przed zakupem OBOWIAZKOWA!
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Przeworsk/ Rymanów
    Auto

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/item106549664...owe_skory.html

co powiecie o tym egzemplarzu? zna ktoś? było już oglądane? proszę skomentować ten samochód (aukcję?) co o nim myślicie?

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Wygląda nieźle, jeżeli mechanicznie jest ok to targuj na zniszczone kluczyki (jeden pęknięty, oba bez gumek) brak 4 airbagów (ma dwie) brak dywaników, podkładki pod przednią tablicę rej. i mocno "wysiedzony" fotel kierowcy Brak alusków też jest bolesny, bo o ile teraz machniesz na to ręką to później dojdziesz do wniosku że czegoś jej brakuje a to kolejny tysiąc do wydania.
    Ze zdjęć ciężko coś wywnioskować ale ta oferta wzbudziła by moje zainteresowanie (gdybym lubił diesle)
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia