Jeden kolega na forum tą nakładkę zdemontował i okleił folią carbon. Możesz ją okleić zwykłą pod kolor tylnej. Najprostsza naprawa.
Jeden kolega na forum tą nakładkę zdemontował i okleił folią carbon. Możesz ją okleić zwykłą pod kolor tylnej. Najprostsza naprawa.
1. To zaślepka na te wszystkie ustrojstwa (od alarmu, pasów, podg. siedzeń, itd.) co masz pod 2. Mocowana jest okrągłą wtyczką - która stale odskakuje aby tylko ktoś dotknął tego nogą... od takie typowe włoskie rozwązanie :-)
A ja Panowie mam inne pytanko u mnie delikatnie zeszła farba na styku pasa przedniego z tą podłużną gumą co idzie z przodu pod klapą/maską. Nie ma tam rdzy ale chcem to ładnie zabezpieczyć. Czy będzie dobrze jak ładnie przeszlifuje, odtłuszcze i pomaluje czarnym lakierem. Czy lepiej dać na to Brunox? Czy ten brunox trzeba potem jeszcze malować? Bo rozumiem, ze on jest czarny?
Aha - takie buty więc ładnie to przeszlifuje i trysnę czarnym lakierem. Dzięki za info. Pozdrawiam!
Mam też pytania odnośnie przycisków na kierownicy. Do czego służą, co obsługują i jak z nich korzystać? Chodzi mi o przyciski telefonu i .. 'wifi/bluetooth'(?) które zaznaczyłem na zielono.
Może mój zestaw głośnomówiący da się jakoś podłaczyć pod moje radio aby wszystko ze sobą grało wraz z tymi przyciskami? A takie mam radio:
![]()
A to instrukcji obsługi nie ma do tego auta? Siooo na stronę Alfy i pobierz instrukcję i czytaj!
kolega nowy to mu pomogę
http://aftersales.fiat.com/elum/Home.aspx?languageId=9
wybierzesz markę , model , navi i radyjko jest chyba w dziale "uzupełnienia" ale nie wiem na 200% , instrukcja w sumie też ci się przyda
pobierasz i czytasz i wiesz :-)
To może zapytam inaczej. W mojej instrukcji nie ma opisu owych przycisków. Jest tylko wzmianka w instrukcji mojego radioodtwarzacza o współpracy z zestawem głośnomówiącym.
Te przyciski są dokładnie opisane w instrukcji systemu radionawigacji. Jest szansa że Alfa Romeo robiło uniwersalne kierownice wielofunkcyjne a działanie przycisków zależy od posiadanego radia?