Strona 40 z 247 PierwszyPierwszy ... 30313233343536373839404142434445464748495090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 2463

Temat: Wspomaganie - wielki problem !!!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Tomek1986
    Mieszka w
    Bristol UK
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 150KM Lusso 2007

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Zaraz pewnie pojedzie ktoś po mnie jak po burej suce... ale czy ktoś stosował Ceramizera do układów wspomagania?
    Moje zdanie jest takie, ze jesli ktos Cie ''pojedzie'' na temat Ceramizerow to znaczy ze jest niedowiarkiem i chyba nie do konca rozumie zasade ich dzialania..., ale to tylko moja opinia...
    Ja osobiscie ''zapodalem'' mojej 159 ceramizer do silnika po zmianie oleju, do skrzyni biegow po zmianie oleju i do wspomagania po zmianie zbiorniczka i plynu na nowy, ceramizer do paliwa rowniez uzylem z ciekawosci i tez dlatego, ze byl tani.
    Zeby bylo na temat to wypowiem sie na temat ceramizera do wspomagania, zatem u mnie pomogl w tym sensie ze kierownica kreci sie o wiele lzej i plynniej nie mam zadnych wibracji na kierownicy i zadnych odglosow przy szybkim skreceniu na maxa gdzie normalnie powinien byc nieprzyjemny dzwiek pompy.
    Mialem swoje problemy ze wspomaganiem i chce tylko powiedziec, ze po zabiegach jakich poddalem moja alfe teraz mam idealne wspomaganie! Przed zmianami nie bylo raczej mozliwe krecenie jedna reka kierownica bo opory byly po prostu za duze i to nie bylo przyjemne wiec uzywalem dwoch, ale teraz krece tylko jedna reka podczas manewrow parkingowych.
    Wspomaganie chodzi plynnie, lekko i bez zadnych dzwiekow i wibracji, powiem ze jak dla mnie idealnie!
    Teraz pewnie Wy pojedziecie po mnie jak po burej suce ale musze podzielic sie moja teoria a mianowicie ja uwazam, ze za problemy z naszym wspomaganiem jest odpowiedzialny plyn a tak naprawde to oba (zielony i czerwony). Jest tu wiele osob ktore po wymianie zbiorniczka i plynu wciaz maja problemy z porannym wyciem pompy lub wibracjami na kierownicy, ja jestem jedyna chyba osoba ktora zmienila plyn na innej firmy i pomimo dlugiej jazdy z niesprawnym wspomaganiem po zmianie wszystkie niechciane dolegliwosci ustapily i jest tak idealnie juz od 20kkm.
    Moim zdaniem plyny polecanie przez alfe po prostu nie spelniaja wymagan naszych pomp i maglownic, ale oczywistym jest przeciez, ze gdyby tak bylo to przeciez by sie nie przyznali z wiadomych kazdemu powodow.
    To jest tylko moja opinia i nie musicie sie z nia zgadzac ale doszedlem do takich wnioskow sledzac szczegolowo ten topic i po moich wlasnych doswiadczeniach.
    Tych co nie znaja moich przygod ze wspomaganiem prosze o przegladniecie tego tematu i wyszukanie moich wypowiedzi bo nie chce sie powtarzac.
    I tak dla przypomnienia tylko to jest plyn ktory ja zastosowalem:
    http://www.valvolinepolska.pl/pr,89,...ing_fluid.html

Pozdrawiam
    Szczesliwego Nowego Roku

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nie no bez przesady ja po wymianie zbiorniczka nie zauwazylem zebym mial jakies odglosy od pompy przy szybkim skrecaniu.Wibracji na kierownicy nie mialem przed jak i po wymianie zbiorniczka.Odnosnie krecenia kierownicy jedna reka-zarowno przed jak i po wymianie moglem i moge krecic kierownice jedna reka.Nie wiem co miales ze swoim wspomaganiem ale chyba naprawde cos niedobrego.Nigdy nie uzywalem zadnego ceramizera ale nie mowie ze to jest zle ani dobre.Odnosnie wycia pompy- czasami przy minusowych temperaturach owszem zawyje przez ulamek sekundy ale nie wyje z rana bo to jest dosc spora roznica.

Mieszka w
    Bristol UK
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    nie zauwazylem zebym mial jakies odglosy od pompy przy szybkim skrecaniu
    Nie chodzi mi o szybkie skrecanie ale o skrecenie na maxa az poczujesz uderzenie dobicia do konca skali, wtedy pompa wyda odglos jakby ja to zabolalo...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nie wiem tez nie zauwazylem takiego objawu

janio
    Gość

Domyślnie

Nie mam zamiaru "jechać po Tobie", ale jeśli miałeś takie objawy
    Cytat Napisał Tomek1986 Zobacz post
    nie mam zadnych wibracji na kierownicy i zadnych odglosow przy szybkim skreceniu na maxa gdzie normalnie powinien byc nieprzyjemny dzwiek pompy.
    To chyba masz jakiś problem, nie z płynem, ale ogólnie ze wspomaganiem, bo u mnie nic takiego nie występuje, kierownica "chodzi" na prawdę lekko, o jakichkolwiek wibracjach nie ma mowy - ostatnio zaglądałem do zbiorniczka, płyn co prawda wygląda, mówiąc oględnie, niefajnie (czerwony, bardzo mętny), ale nic złego się nie dzieje, chociaż chyba zdecyduję się na jego wymianę. Co, do "ceramizerów" również szukam opinii użytkowników, ponieważ w reklamy jakoś nie za bardzo wierzę

Mieszka w
    Bristol UK
    Auto

Domyślnie

Mówiąc wibracje mam na myśli efekt "gumowania" ktory występuje podczas manewrowania na postoju a na jaki skarżylo się wielu forumowiczow.
    U mnie po zmianie płynu i zbiorniczka występował ten efekt ale w bardzo małym stopniu, zaś po zastosowaniu ceramizera znikl on całkowicie i teraz wspomaganie działa jak powinno czyli bardzo lekko i płynnie.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Dzięki za opinie.
    Uważam, że nawet jeśli Tomek1986 rzeczywiście miał kisiel zamiast wspomagania- to ceramizer lub cokolwiek tam wlał ZADZIAŁAŁ. To mówi samo za siebie.
    Wygląda na to, że sam zastosuję celem prewencji i może nawet małych napraw- nie zaszkodzi, a pomóc może.
    Pozdrawiam!
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

To "gumowanie" powodują też wybite drążki kierownicze-mój przypadek.Objawy sa takie jak przy maglownicy czy zbiorniku wspomagania,a tu drążki-taka ciekawostka.
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

grzesk, czyli w Twoim wypadku ten dźwięk z filmiku, który kiedyś tutaj zapodałeś to jednak nie był magiel tylko drążki ??

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

tak to były drążki,a objawy jak magiel
    Q2,K&N,BREMBO ORO,TAROX 114 CORSA,OZ ULTRALEGGERA 18',BRIDGESTONE POTENZA ADRENALIN,GOODRIDGE,SEBRING,BILSTEIN B14 PSS,MILLERS CFS