Strona 41 z 1815 PierwszyPierwszy ... 313233343536373839404142434445464748495051911415411041 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 18142

Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Łukasz.L.
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    159 JTDm 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Łukasz i co kupiles ja bo widze ze zniknela z allegro???
    Niestety, pracy tyle, że nie mam czasu na jakiekolwiek wyjazdy
    Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

to mozliwe ze ktos ja juz chapnal...szkoda by bylo jakby spoza forum bo nic sie nie dowiemy.

kudliker
    Gość

Domyślnie

Najpierw chciałem się ze wszystkimi przywitać Siemanko

Czarny_28 ja tą z Radomia kupiłem;D Co tam chcesz wiedzieć??

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

byles z autem w ASO??No ja bylem ja ogladac i mialem na nia ochote ale wyszlo jak wyszlo.Napisz cos.Chce wiedziec wszystko moze byc na PW

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

TEN DZIAŁ http://www.forum.alfaholicy.org/kupi...ta_z_ogloszen/ JEST OD PYTAŃ DOT. OGŁOSZEŃ I PROSZĘ JUŻ BEZ OFFTOPU

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie Kupić:-)

Witam!Jestem świeżym posiadaczem Alfy 159 SW, na którą chorowałem od dawna.Początkowo szukałem 1.9 ale dałem się przekonać do 2.4 i powiem tak:
    Nie zauważam większego o ten 1 czy 1.5l większego spalania bo jazda sprawia taką frajdę, że nie warto tego rozpamiętywać!A jeśli zastosować się do rad odnośnie ekonomicznego jeżdżenia można być i ze spalania zadowolonym.Pzdr.

Liść
    Gość

Domyślnie

Witam

Przeczytałem cały wątek i tak się zastanawiam, czy ceny aut tak szybko spadają, czy same wraki mamy na rynku??
    Chcę kupić AR 159 i mam na oku sedana z 2007r diesla 120KM, zarejestrowany w kraju w cenie 31000 zł. auto z przebiegiem ponoć 160tys, przywiezione z Francji, posiada książkę serwisową, w środku raczej ładnie co mogłoby potwierdzać przebieg z zewnątrz lakier ładny, w miejscach gdzie powinien nosić ślady użytkowania są (tylne błotniki, maska ślady po kamyczkach), szczeliny równe, nie ma się do czego przyczepić. Prowadzi się bardzo ładnie a właściciel już wozi w bagażniku górny wahacz (firma TRW) i mówi, że trzeba zmienić. Co moim zdaniem świadczy o pedantyczności właściciela i jest to na plus.

Jedyny problem, to ta cena jest niska wbiłem na alledrogo ten rocznik i startuje od 30 tys do ile się da ; ). Myślę sobie jednak tak; jeśli każdy myśli jak większość na forum, że 120KM do ciężkiej Alfy to porażka, to może ceny mało popularnych wersji silnikowych muszą siłą rzeczy spaść. Oczywiście wiem, że niska cena to zazwyczaj auto rzeźbione ale nie uważacie, że na dzień dzisiejszy 30 tys za 120-to konną AR to już normalna cena, biorąc pod uwagę popyt na tą wersję silnikową i „milion” innych aut na rynku?

Mam możliwość sprawdzenia w ASO Fiata tą alfę, czy fiat jest władny zrobić taki przegląd jak serwis Alfy? Ktos już może tak sprawdzał?

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

przecież to ta sama firma - jedż śmiało do fiata!

xxiirr
    Gość

Domyślnie

Dołączam się do tematu i od razu pytanie. Rozważam zakup Alfy 159 używanej lub nowej, używanej 1-3 letniej choć tu mam obiekcje bo kto sprzedaje 1-2 letnie auto jeśli nic mu się złego nie przydarzyło ... . Wracając do kwestii pytania TBi wydaje się zbyt paliwożerny więc zwłaszcza w wypadku nowego skłaniam się ku ON. Mam więc dostępny motor 170KM, o którym niewiele znalazłem na forum - choć być może nieefektywnie szukałem . Jeśli możecie podzielić się opiniami to będę wdzięczny. Dodam, że nie pytam o spalanie a o dynamikę, elastyczność i generalnie zachowanie tego silnika w tym samochodzie.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

piszesz, że nie chcesz TBi bo jest paliwożerny a nie interesuje Cię spalanie JTDm? Powiem tak, TBi to zdecydowanie najlepszy silnik dostepny w palecie silników do 159. JTDm w mieście (korki warszwskie) spali Ci 11l/100km myślę, że TBi wyjdzie podobnie. Ja jakbym miał wybierać między 2,0JTDm a 1,8TBi brałbym benzynę ! Tym bardziej jeśli robisz mniej niż 30tys km rocznie.
    Born to be wild.