No wiadomo, że ranty nie są zdarte jak teraz przy moich ale tak czy inaczej do malowania by były.
No wiadomo, że ranty nie są zdarte jak teraz przy moich ale tak czy inaczej do malowania by były.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
A ten Pan i Pani to nie czasem Cumiana z alegro?
Witam wszystkich.
To mój pierwszy post na Alfaholikach
Kupiłem felgi 8x18 ET30, Przymieżałem, pasują świetnie. Mam jednak dylemat jaką założyć na to opone...
215/40 r18 czy 225/40 r18
Alfa jest w sportpack'u,k tóra z tych opon będzie ładniej wyglądać i nie obcierać... domyślam się ze 215 ale martwi mnie maly profil przy tej szerokości dlatego proszę o opinie.
Obserwuje ten temat od dłóższego czasu i wiem, że wielu z Was ma potężne pojecie w tym temacie.
Dodano po 18 minutes:
Znam ta GT, znam tych gości. Trzeba tam jechać najlepiej bez zapowiedzi z dobrą bajerą i negocjować cenę... Kupiłem turbo od tej GT chcieli 6 stów, przyjechałem na miejsce nikt nic nie wie o zadnej turbinie. Po długich poszukiwaniach znalazłem właściciela tego warsztatu, odkręciłem turbine sam i dalem za nia 3 stówy. Z kołami może być podobnie.
![]()
Ostatnio edytowane przez 156_sw ; 04-10-2014 o 20:30 Powód: Dodano
Przy 8calach najmniej powinno byc 225 chyba. Ponizej bedzie juz naciag. Aczkolwiek na 100% pewny nie jestem.
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo"
Tylko Alfa Romeo zapewni wam tyle emocji. J.Clarkson
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/108053-alfa_156_1_9jtd_16v_sportwagon_siroccoxp-17.html
No według specyfikacji tak ale jak już pisałem i z własnej autopsji lepiej założyć 215 bo na 8 calach jest gó..no nie naciąg. Tu macie przykład 215/40/18 na 8 cali . Ja zawaliłem ,że nie brałem wtedy 205 bo bym dołożył dystans i lepiej by całokształt wyglądał . Kolega ,któryś pisał ,że mu nie tarło na 225 . Mi też nie tarło dopóki nie siadły mi 2 osoby z tyłu i bagażnik nie był załadowany . Problemem obcierki nie jest błotnik z tyłu tylko nadkole platikowe ,które jest "dziwnie" wyprofilowane . Już pisałem ,że jakby je wytargać to pewnie i 9 cali się tam wsadzi .
Witam kolegów
co myślicie o tych felgach ? Chyba nie są oryginalne alfy bo jakoś nie kojarzę tego wzoru.
http://olx.pl/oferta/pilnie-sprzedam...5-ID7iVxj.html
Czy będą pasować do Crosswagona ? Szukam felg na zimówki.
Poproś sprzedawcę o zdj wnętrza - tam pewnie są nabite na ramionach czy na rancie - producent, ET, szerokość itd.
Wzoru tego z palety felg 156tki nie kojarzę. Chyba nie było żadnych oryginalnych ze śrubkami.
Witam, po raz pierwszy na forummuszę kupić koła na zimę do świeżo zakupionej 156 2.0JTS czy wejdą oryginalne felgi stalowe w rozmiarze 15' czy muszę szukać 16'?