no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.
Co można dowiedzieć się z tego filmiku:
- lusterka składane ręcznie (wiadomo to prototyp, więc elektronika nie musi cała być zrobiona, ale i tak śmiesznie trochę
- słychać zaciąganie mechanicznego ręcznego (w momencie jak składa lusterko), ciekawe czy finalnie też będzie, czy elektrczyny?
- czy te podwójne rury to atrapy? dymek leci raczej z tych górnych tylko. Tak samo było na filmiku z tankowania auta przy Nurburgringu i wtedy też miał osmolone tylko te górne...
Pozdro,
Bartas
Ja osobiście nie widzę w tym problemu - jeśli udało się zaoszczędzić 0,5kg na wadze samochodu, to dla mnie OK. Zawsze mi się wydawało kompletnie zbędnym "ficzerem", zwłaszcza w samochodzie sportowym. Wersje cywilne będą miały elektryczne na pewno.
Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Bo? Może mi powiesz, że lusterka elektryczne podnoszą walory trakcyjne pojazdu? Rozumiem, że można się nimi pochwalić przed kościołem w niedzielę albo na parkingu pod marketem... Dla mnie zbędny bajer, podobnie, jak i większość wynalazków dodających wagi i ogłupiających kierowcę.
- - - Updated - - -
Ja bardziej stawiam na wyłączaną drugą część wydechu (już raz to pisałem na jakiej zasadzie). To by było nawet dość logiczne ale niestety tyle było filmów i na każdym tylko ten dźwięk słychać czyli na dwóch działających. Oby się nie okazały atrapą.
Może śię mylę, ale według mnie, przy gaszeniu auta spaliny wychodzą tymi dolnymi, zewnętrznymi rurami.
nie są atrapami widać że kapie z nich woda na zderzak w 45sekundzie pary jest mniej może mają mniejszy przepływ lub przepływ rośnie wraz z obrotami kto tam ich wie![]()
IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.
Stawiam dolary przeciwko orzechom że nie ma tam żadnej magii w układzie wydechowym![]()
Proponuję przejechać się kilkoma autami typu ferrari, porsche, bmw, które mają właśnie taki system... Jest w tym logika i sprawdza się bardzo dobrze w praktyce. Jak to działa nie będę znów tłumaczył. Nie porównuj zwykłego wydechu z JTD do takiego... Jakiś wspólny mianownik pasowało by czasem złapać.
Poza tym to są tylko domysły. Jak się uda to może 21-go sprawdzę organoleptycznie![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-09-2015 o 09:15