Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha

Użytkownik Świeżak Avatar gibson
    Mieszka w
    szczecin
    Auto
    AR 159 SW High Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    no ja bym powiedzial, ze miala bo te sa kicha
    Te na filmiku są ok. ale wszystko jest kwestią gustu

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Co można dowiedzieć się z tego filmiku:
    - lusterka składane ręcznie (wiadomo to prototyp, więc elektronika nie musi cała być zrobiona, ale i tak śmiesznie trochę
    - słychać zaciąganie mechanicznego ręcznego (w momencie jak składa lusterko), ciekawe czy finalnie też będzie, czy elektrczyny?
    - czy te podwójne rury to atrapy? dymek leci raczej z tych górnych tylko. Tak samo było na filmiku z tankowania auta przy Nurburgringu i wtedy też miał osmolone tylko te górne...
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał otto Zobacz post
    Jeżeli w najbogatszej wersji ma lusterka składane ręcznie (film) to strach się bać??!! o resztę.
    Ja osobiście nie widzę w tym problemu - jeśli udało się zaoszczędzić 0,5kg na wadze samochodu, to dla mnie OK . Zawsze mi się wydawało kompletnie zbędnym "ficzerem", zwłaszcza w samochodzie sportowym. Wersje cywilne będą miały elektryczne na pewno.

Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał otto Zobacz post
    Bo? Może mi powiesz, że lusterka elektryczne podnoszą walory trakcyjne pojazdu? Rozumiem, że można się nimi pochwalić przed kościołem w niedzielę albo na parkingu pod marketem... Dla mnie zbędny bajer, podobnie, jak i większość wynalazków dodających wagi i ogłupiających kierowcę.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ja osobiście nie widzę w tym problemu - jeśli udało się zaoszczędzić 0,5kg na wadze samochodu, to dla mnie OK . Zawsze mi się wydawało kompletnie zbędnym "ficzerem", zwłaszcza w samochodzie sportowym. Wersje cywilne będą miały elektryczne na pewno.

Z tymi rurami to trochę wsiowo - atrapy jak w Mercedesie? Nie wypada... A dźwięk silnika nadal mi się nie podoba .
    Ja bardziej stawiam na wyłączaną drugą część wydechu (już raz to pisałem na jakiej zasadzie). To by było nawet dość logiczne ale niestety tyle było filmów i na każdym tylko ten dźwięk słychać czyli na dwóch działających. Oby się nie okazały atrapą.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar jarecki_68
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Mazda 6 2.5 SkyPassion ... była Giulietta 170 MA

Domyślnie

Może śię mylę, ale według mnie, przy gaszeniu auta spaliny wychodzą tymi dolnymi, zewnętrznymi rurami.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

nie są atrapami widać że kapie z nich woda na zderzak w 45sekundzie pary jest mniej może mają mniejszy przepływ lub przepływ rośnie wraz z obrotami kto tam ich wie

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Ja bardziej stawiam na wyłączaną drugą część wydechu (już raz to pisałem na jakiej zasadzie). To by było nawet dość logiczne
    IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.

Stawiam dolary przeciwko orzechom że nie ma tam żadnej magii w układzie wydechowym

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    IMO to by było średnio logiczne, bo to są tylko końcówki, więc nawet łatwiej było by to podpiąć po prostu do tłumika tak żeby zawsze dym z obu leciał, szczerze mówiąc nie kapuję czemu tego nie zrobili, nawet w moim CW tak jest, a to rodzinny diesel.

Stawiam dolary przeciwko orzechom że nie ma tam żadnej magii w układzie wydechowym
    Proponuję przejechać się kilkoma autami typu ferrari, porsche, bmw, które mają właśnie taki system... Jest w tym logika i sprawdza się bardzo dobrze w praktyce. Jak to działa nie będę znów tłumaczył. Nie porównuj zwykłego wydechu z JTD do takiego... Jakiś wspólny mianownik pasowało by czasem złapać.

Poza tym to są tylko domysły. Jak się uda to może 21-go sprawdzę organoleptycznie
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-09-2015 o 09:15