JTDm nie ma czujnika, więc skąd chcesz wziąć tą temperaturę?
JTDm nie ma czujnika, więc skąd chcesz wziąć tą temperaturę?
Czy automatyczne kręcenie rozrusznikiem da się doprogramowac do przed lifta?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Coraz lepiej...
i jeszcze takie odsuwanie fotela jak wysiadam...
i bankomat w schowku
Co do odsuwanego fotela jest to myśl [emoji1]. Jeśli do mnie bijesz to automat rozrusznika montowano fabrycznie od 2008r. I pytanie moje to czy jest to tylko kwestia softu czy montowano inne rozruszniki.
Ostatnio edytowane przez olo_84 ; 26-08-2016 o 06:16
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
A ja mam pytanko odnośnie automatu, otóż wolałbym żeby na wyświetlaczu zamiast literki D podczas jazdy pokazywało mi aktualny bieg , jak to jest w półautomacie. P, R, N normalnie ale zamiast D każdy bieg, myślę że dla fachowców w temacie nie jest to problem.
Nie śledziłem co prawda całego tematu, więc nie wiem czy pomysł już się nie pojawił, ale fajnym gadżetem byłoby SHIFT-LIGHT.
Ekran mógłby zamrugać przy określonych obrotach.
Myślę że spodobałoby się szczególnie Koleżankom i Kolegom posiadającym 159 z benzynowymi silnikami.
Można by też pokusić się o jakieś eco-light, dla miłośników eco-jazdy.
Co myślicie?
edit: na yt znalazłem film sprzed pół roku z czymś podobnym, z tym że tam jest tylko napis shift. Jak się domyślam, to urządzenie autora tematu![]()
Ostatnio edytowane przez bobby ; 27-08-2016 o 19:20
Nie czytałem całego tematu ale chyba nikt nie proponował Turbo Timera? Jestem świeżo po regeneracji turbiny i przyszła mi taka myśl żeby coś takiego sobie założyć albo przynajmniej monitorować temperaturę tuż za turbiną co by nie wyłączać silnika przy zbyt rozgrzanej sprężarce. Jeśli chodzi o zaimplementowanie tego w Wasz wynalazek to myślę, że np. wystarczyło by monitorować temperaturę z pierwszego czujnika spalin i gdy ma ona wartość wyższą niż około 300oC należało by nie dopuścić aby po CAN szło info o prędkości pojazdu równej zero. Jak wiadomo, silników w naszych autach nie da się wyłączyć przyciskiem gdy auto jest w ruchu... ;-) Pozdrawiam...
Da się wyłączyć, ale nie sprawdzałem tego przy dużej prędkości![]()
Kilka razy jak nacisniesz podczas jazdy to wylaczysz
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Dwa szybkie i konkretne pytania:
1. W ilu procentach musi być zapełniony filtr żeby doszło do regeneracji?
2. U wszystkich uruchomienie DPF Monitora wyłącza i uniemożliwia uruchomienie AUX w radiu? Po jego wyłączeniu wszystko wraca do normy.