negotti - jakiś rok z naddatkiem u mnie dały rade ( sezon lato i zima zaliczone ) - potem już zaczynały zacierać
teraz motgum - na razie bez uwag prawie
mało aerodynamiczneprzy ok 180km/h wycieraczka pasażera lekko drga :-)
Moje wrażenia z używania zestawu dedykowanego do 159 Negotti:
- wycieraczka kierowcy jest krótsza, niż miałem wcześniej, moim zdaniem za krótka - zostaje spory trójkąt w lewym dolnym rogu
- wycieraczka kierowcy od momentu założenia zostawia na środku mokry pasek szerokości ok 5cm, akurat na wysokości moich oczu
- wycieraczka pasażera również nie zbiera za dobrze
Poziom zadowolenia 2/10 bo lepiej zbierają niż same ramiona :/
A ja dwa tygodnie temu założyłem Negotti. Użyłem ich może 3-4 razy i jestem pod wrażeniem - bardzo ciche i świetnie zbierają. anAlfaBeta może masz bardzo brudną/tłustą szybę?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Przy wymianie wycieraczek szybę z przodu umyłem pianką do szyb Autoland (taka z amoniakiem bodajże co rozpuszcza większość syfu) której normalnie używam do mycia szyb od wewnątrz. Ślad zostawał od razu, chociaż z początku to było kilka kresek jakby w piórze były dołki, z czasem zamieniło się to w zasadzie w pojedynczy pas zostawiany na szybie. Myłem szybę jeszcze raz i wycieraczkę czyściłem i oglądałem pod światło i nie widziałem na niej żadnego uszkodzenia.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ja zauważyłem, że czasami po zastosowaniu takiego preparatu wycieraczki zbierają zdecydowanie gorzej chociaż nie mówię, że tak jest i w tym przypadku.
Może po prostu ten preparat uszkadza trochę pióra na styku z szybą i później takie dziwy wychodzą...
To nie żaden preparat typu "niewidzialna wycieraczka" czy inne gówno tylko zwykła pianka do mycia szyb. Nic po niej nie zostaje na szybie.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Chyba, że tak![]()
W każdej partii trafi się jakiś bubel![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mnie Oxiomo górna część nie ściera a przy 140 odłatują na tyle, że wyciera tylko wizjer kierowcy. Jak w czołgu
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"