kylo1986 to dobij do 3 b ciśnienia w kołach i pojedź jeszcze raz![]()
kylo1986 to dobij do 3 b ciśnienia w kołach i pojedź jeszcze raz![]()
za rok tak zrobie. Inna rzecz mnie dobila- zmierzyli mi glosnosc wydechu i ciutke detonuje, ale juz wiadomo dlaczego i przed swieta ucichnie
Z tymi procentami, to nie jest tak wprost - że "tyle i tyle %" jak wyszło, to tyle % amortyzatora jest sprawne
Nie zagłębiałem się, ani na pamięć nie uczyłem, ale kiedyś o tych metodach badania na SKP czytałem, i zapamiętałem że po pierwsze nie może wyjść 100% nigdy. Że do wyniku tylnej osi dodaje się kilkadziesiąt % . Że najważniejsze jest żeby dużej różnicy prawa-lewa nie było. Ja pamiętam z badań coś 30-40% to całkiem ok wynik i wcale nie oznacza 30tu procent sprawności w odniesieniu do nowego amortyzatora.
kolejna sprawa to mrozy - badanie zmrożonego amortyzatora jest o kany doopy rozbić...
Dziś Niemiec był na ścieżce diagnostycznej- przód 56 i 59%, tył po 23 z obu stron
A zawias w świetnej kondycji- taki wynik jest skutkiem usztywnienia zawiasu z tyłu, przez stabilizatory i wahacze regulowane, które zmieniły kąt koła. Na razie bez gwintu
Panowie !
Sprawa wygląda następująco .
Założyłem zwykłe amory Kyb plus pro kit . Do tego rozpórkę na przód . Jeśli chodzi o rozpórkę na tył , to będzie montowana na dniach .
Interesuje się również kupnem stabilizatora od GTA na tył .
Jest jeszcze coś , co mógłbym zmienić w zawieszeniu , co wpłynęłoby pozytywnie na prowadzenie ?
Czy ten stabilizator będzie dobrze się spisywał z takim zawieszeniem ? Na gwincie byłaby odczuwalna różnica , czy jedno nie ma wspólnego z drugim ?
A kolejna rzecz , to znalazłem na allegro takie coś : http://allegro.pl/alfa-romeo-147-gta...127590006.html
średnica 16 mm - są dostępne większe ?
wiem że eibach ma do wyboru średnice ,ale cena troszkę zaporowa
Druga rzecz to różnica między stabilizatorem 156 GTA a 147 GTA , bądź 156 GTA SW ?
Jest jakakolwiek ?
Dzięki za odpowiedź .
Ostatnio edytowane przez Wesoły_Kr ; 21-04-2017 o 14:27 Powód: Dodatkowe pytanie .
Jeśli grubsze stabilizatory to od razu na przód i tył albo wcale.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Tyl robi wieksza robote niz przod.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zmiana tylko tylnego stabilizatora , nie będzie miała negatywnego wpływu na zachowanie auta ?
Pozytywny
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk